Avertismentul unui expert în tehnologie: Meta lui Zuckerberg ”poate spăla pe creier” toată lumea

Brian Shuster, fondatorul Uthervese și unul dintre pionierii metaversului, este de părere că Meta lui Zuckerberg ”are potențialul de a fi cea mai periculoasă tehnologie de la inventarea bombelor nucleare”.

”Nimic nu este întâmplător. Totul este generat algoritmic de computere și am văzut ce face Facebook cu algoritmii”, a declarat Schuster, potrivit Daily Mail.

Într-un interviu pentru publicația citată, Schuster a spus că ”Meta ar putea fi folosit pentru a spăla creierul unei întregi populații și, practic, pentru a o pune sub controlul maestrului păpușar”.

Expertul vine cu o perspectivă dramatică despre ce se va întâmpla cu noul Meta, înființat de Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.

”Nu cred că Zuckerberg sau Facebook va ajunge vreodată la concluzia că pot sacrifica bani în beneficiul și pentru longevitatea oamenilor. Banii vin când oamenii sunt fericiți sau supărați, așadar alegi pe ce cale dorești să mergi.

Am văzut calea pe care a ales-o Facebook și va alege aceeași cale, când vine vorba de metaverse”, a spus Schuster.

Zuckerberg a descris metaversul drept ”succesorul internetului mobil”, fiind un set de spații virtuale, în care poți să te joci, să lucrezi și să comunici cu alți oameni, care nu se află în același spațiu fizic cu tine.

Ideea pe care vrea să o implementeze Meta lui Zuckerberg este aceea de a petrece mai mult timp în lumea virtuală decât în cea reală, un moment în care ne trezim, punem căștile și stăm acolo mult timp, interacționând, făcând cumpărături virtuale, având întâlniri, lucrând și mergând la școală doar în lumea virtuală.

”Nimic nu este întâmplător. Totul este generat algoritmic de computere și am văzut ce face Facebook cu algoritmii. Poți crede că ai întâlnit iubirea vieții tale în metavers, dar aceasta este doar ce decide Zuckerberg despre persoana potrivită.

S-ar putea să crești auzind o singură părere, deoaarece sistemul informatic își dă seama că el va obține cel mai mare profit. Preocuparea este că există o capacitate completă de spălarea a creierului de către metaverse”, a avertizat Schuster.