Meteorologii anunță că ploile revin!

După zilele caniculare de săptămâna trecută, meteorologii anunță că vremea devine instabilă, cu vijelii și grindină.

Vremea va rămâne foarte caldă în următoarele două zile, codul galben de caniculă fiind extins până marți.
După aceste zile caniculare, vremea va deveni instabilă în mare parte a țării și sunt așteptate ploi torențiale, grindină și vijelii.

„Așteptăm în continuare maxime între 33 și 37 de grade și disconfort termic accentuat. Apoi, există și o notă care anunță deja că ușor ușor încep și manifestări de instabilitate atmosferică.

Revin ploile în țară
Este adevărat că la sfârșit de săptămână vor fi doar pe arii mai restrânse și pe perioade scurte de timp, dar undeva la începutul săptămânii viitoare vom constata faptul că instabilitatea atmosferică se va accentua destul de mult și va cuprinde mare parte din țară sau dacă vreți vestul, centrul și nordul teritoriului, unde ne așteptăm și la averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, căderi de grindină, dar punctiform și vijelii”, a explicat, la Digi24, Mihai Timu, meteorolog ANM.

Și în cursul zilei de duminică vor fi perioade scurte de instabilitate cu manifestări pe arii extinse.
Cod galben de caniculă în cea mai mare parte a țării
Meteorologii au emis un un cod galben de caniculă, valabil în intervalul 6-9 august, pentru cea mai mare parte a țării.

”Sâmbătă şi duminică (6 şi 7 august), valul de căldură va persista în cea mai mare parte a ţării, disconfortul termic va fi ridicat, iar local indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Luni şi marţi (8 şi 9 august), valul de căldură se va restrânge spre regiunile sudice şi sud-estice. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade”, conform ANM.