joi, 24 septembrie 2020

Meteorologii au anunțat deja că luna mai este cea mai călduroasă! Ce se întâmpla de săptămâna viitoare

Știrile zilei

Ioniță de la Clejani, prima reacție după ce Margherita ar fi agresat fizic și verbal două femei

Margherita de la Clejani este din nou în centrul atenției, după ce în urmă cu aproximativ patru luni era...

Cel mai toxic aliment din lume. Romanii il consuma ca pe o delicatesa

Cel mai toxic aliment din lume. Multi fug de el, dar la noi este consumat precum o delicatesa, Romanii...

ULTIMĂ ORĂ: Creștere URIAȘĂ a numărului de cazuri de coronavirus în România. Cifrele au EXPLODAT în ultimele 24 de ore!!

Coronavirus România, bilanț 22 septembrie. Până astăzi, 22 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 114.648 de cazuri de...

Meteorologii au anunțat deja că luna mai este cea mai călduroasă, dar și instabilă și va trece de la o extremă la alta. Astfel, vor fi înregistrate temperaturi ridicate, caniculare, care vor corela cu zile reci și ploioase. La fel se întâmplă în ultimele zile în țara noastră. Vremea în România este foarte nehotărâtă. În timp ce la munte a nins, la altitudini mici, ploile puternice și grindina au distrus culturile agricultorilor.

Vremea în România. ANM anunță schimbări radicale
În zonele montane a nins din abundență, stratul de zăpadă atingând chiar și peste 1 metru la Bălea Lac. La fel s-a întâmplat și în Mărişel, judeţul Cluj. Oamenii au fost surprinși de un peisaj de iarnă în luna mai, cu fulgi mari și viscol, care a acoperit orice urmă de primăvară.

Între timp, în alte zone precum Vaslui, a plouat torențial și chiar au existat urme de grindină.

De sâmbăta, meteorologii susțin că sunt așteptate temperaturi de vară și vremea în România se va îmbunătăți. Maximele vor atinge 27-28 de grade Celsius, în partea de sud-est a țării. Tot aici, termometrele vor indica până la 31 de grade luni, 11 mai. Veștile bune nu vor fi valabile prea mult timp, pentru că vor remarca din nou o scădere în termometre. Specialiștii au explicat că aceste schimbări sunt determinate de întâlnirea unui val de aer fierbinte cu o masă de aer rece.

„Asta se întâmplă pentru ca o masă de aer fierbinte, venit din nordul Africii, va cuprinde sudul şi sud-estul Europei, inclusiv ţara noastră. În acelaşi timp, însă, o masă de aer rece înaintează şi ea spre Europa. Se vor întâlni în ţara noastră marţi şi o vor împărţi în două, apoi aerul rece va ajunge peste tot.”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu.

Răcirea nu va fi, însă, extremă și nu vor fi provocate fenomene extreme. Temperaturile vor ajunge și la 23-24 de grade celsius, în special în sudul țării.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă