Meteorologii au facut anuntul. Cum va fi vremea pana pe 11 septembrie 2022.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza pentru perioada 29 august – 11 septembrie. Meteorologii anunta ca vremea se va schimba dupa data de 1 septembrie.

Prognoza meteo in Banat
In prima parte a intervalului, valorile termice vor fi in scadere treptata, dar semnificativa fata de cele din saptamana anterioara, astfel ca de la un regim inca peste cel mediu multianual (maxime de 27…30 de grade si minime de 15…17 grade) se va ajunge in perioada 1-6 septembrie la o vreme normala termic si local chiar racoroasa, cu temperaturi diurne de 23…26 de grade si nocturne de 11…14 grade. In perioada 7-10 septembrie, vremea va fi in incalzire si se vor inregistra din nou valori mult mai ridicate decat cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 27…30 de grade si ale minimelor de 16…19 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi relativ ridicata, regimul pluviometric fiind unul excedentar in prima saptamana, apoi apropiat de normal. Ploile vor fi insa mai frecvente si local insemnate cantitativ intre 29 si 31 august si in jurul datei de 4 septembrie, iar cu probabilitatea destul de mare si la sfarsitul intervalului de referinta. In special in primele zile, aversele vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si posibil izolat de grindina.

Prognoza meteo in Crisana
Fata de saptamana anterioara, valorile temperaturii aerului vor scadea treptat, dar apreciabil, astfel ca de la un regim inca peste cel mediu multianual (maxime de 27…30 de grade si minime de 14…18 grade) se va ajunge in perioada 1-6 septembrie la o vreme normala termic, temporar chiar racoroasa, ziua cu temperaturi de 22…26 de grade si noaptea de 10…14 grade, mediat regional. Ulterior, in perioada 7-10 septembrie, vremea va fi in incalzire, astfel ca vor fi din nou valori mult mai ridicate decat cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 26…30 de grade si ale minimelor de 15…19 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi relativ ridicata, regimul pluviometric fiind local excedentar in prima saptamana, apoi apropiat de normal. Ploile vor fi insa mai frecvente si local insemnate cantitativ in 29-30 august si in jurul datei de 4 septembrie, iar cu probabilitatea destul de mare si la sfarsitul intervalului de referinta. In special in primele zile, aversele vor fi insotite dedescarcari electrice, intensificari ale vantului si posibil izolat de grindina.

Prognoza meteo in Transilvania
In prima parte a intervalului, vremea va fi in racire treptata, dar accentuata, astfel ca de la un regim apropiat sau usor peste cel mediu multianual (maxime de 24…27 de grade si minime de 12…17 grade, mediat regional) se va ajunge in perioada 1-6 septembrie la o vreme in general racoroasa, cu temperaturi diurne de 20…23 de grade si nocturne de 7…11 grade (valori mai mici in zonele depresionare). Ulterior, in perioada 7-10, vremea va fi in incalzire, astfel ca se vor inregistra valori usor peste cele climatologic specifice – medii ale maximelor de 23…26 de grade si ale minimelor de 10…15 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi relativ ridicata, regimul pluviometric fiind in ansamblu excedentar in prima saptamana. Ploile vor fi mai frecvente si local insemnate cantitativ intre 30 august si 1 septembrie, iar cu probabilitatea destul de mare si in perioada 4-5 septembrie si la sfarsitul intervalului de referinta. In special in primele zile, aversele vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si posibil izolat de grindina.

Prognoza meteo in Maramures
Fata de saptamana anterioara, valorile temperaturii aerului vor scadea treptat, dar apreciabil, astfel ca de la un regim inca peste cel climatologic specific (maxime de 25…29 de grade si minime de 14…17 grade) se va ajunge in perioada 1-6 septembrie la o vreme apropiata de normal si temporar chiar racoroasa, ziua cu temperaturi de 21…24 de grade si noaptea de 8…11 grade, mediat regional. Ulterior, in perioada 7-10 septembrie, vremea va fi in incalzire, astfel ca se vor inregistra valori usor peste mediile multianuale, cu maxime de 23…26 de grade si minime de 10…15 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi relativ ridicata, regimul pluviometric fiind unul excedentar in prima saptamana, apoi apropiat de normal. Ploile insa vor fi mai frecvente si local insemnate cantitativ in 29-30 august si in jurul datei de 4 septembrie, iar cu probabilitatea destul de mare si la sfarsitul intervalului de referinta. In special in primele zile, aversele vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si posibil izolat de grindina.

Prognoza meteo in Moldova
Intervalul va debuta cu o vreme calduroasa, cu precadere in sudul regiunii, unde izolat va fi canicula; mediile maximelor vor fi de 29…35 de grade, iar ale minimelor de 15…20 de grade. Din data de 1 septembrie, racirea vremii va fi brusca si semnificativa, astfel ca pana spre 6 septembrie valorile termice vor fi in general mai scazute decat cele climatologic specifice – ziua 19…23 de grade (posibil usor mai mari in sud in 2 si 3 septembrie) si noaptea 8…14 grade. In perioada 7-10 septembrie vremea se va incalzi si se vor inregistra din nou valori usor peste normal, cu medii ale maximelor de 23…27 de grade si ale minimelor de 13…17 grade. Va ploua local si temporar in perioadele 30 august-1 septembrie (cand aversele vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si posibil izolat de grindina) si 4-5 septembrie, iar probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata si la sfarsitul intervalului.

Prognoza meteo in Dobrogea
La inceputul perioadei, vremea va fi calduroasa, caniculara in vestul regiunii; mediile temperaturilor maxime vor fi de 30…35 de grade, iar ale minimelor de 18…23 de grade. Din data de 1 septembrie, valorile vor fi in scadere si va predomina un regim termic apropiat de cel normal – ziua vor fi, mediat regional, 25…28 de grade si noaptea 13…18 grade, fiind posibile si
perioade mai racoroase. Ulterior, dupa 7 septembrie, vremea va fi in incalzire, devenind din nou calduroasa. Intre 1 si 4 septembrie vor fi perioade cu averse locale, insotite de descarcari electrice si
intensificari ale vantului, iar in celelalte zile din interval probabilitatea de ploaie va fi redusa.

Prognoza meteo in Muntenia
Intervalul va debuta cu o vreme calduroasa in cea mai mare parte a regiunii, local caniculara; mediile temperaturilor maxime vor fi de 29…36 de grade, iar ale minimelor de 15…19 grade. Din data de 1 septembrie, racirea vremii va fi semnificativa, astfel ca pana spre 6 septembrie valorile termice vor fi apropiate si temporar chiar mai scazute decat cele climatologic specifice – ziua de 22…28 de grade si noaptea de 8…14 grade, mediat regional. Ulterior, vremea va fi in incalzire, astfel ca vor fi din nou valori peste mediile multianuale, cu medii ale maximelor de 25…30 de grade si ale minimelor de 13…18 grade. In perioada 31 august – 2 septembrie ploile vor fi pe arii extinse si local in cantitati insemnate si vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si posibil izolat de grindina. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata si in jurul datei de 4 septembrie si la finalul intervalului de referinta.

Prognoza meteo in Oltenia
Intervalul va debuta cu o vreme calduroasa, desi cu temperaturi mai ponderate decat in saptamana anterioara, valori medii de 30…33 de grade ziua si 15…19 grade noaptea. Din 31 august, scaderea de temperatura va fi semnificativa, regimul termic devenind normal pentru aceasta perioada din an; temperaturile maxime vor fi de 24…27 de grade, iar cele minime de
12…15 grade, mediat regional, fiind posibile si zile mai racoroase. Dupa data de 7 septembrie, vremea va fi in incalzire, redevenind calduroasa. Intre 30 august si 4 septembrie probabilitatea de ploaie va fi ridicata si vor fi perioade in care aversele (insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si posibil izolat de grindina) vor fi mai frecvente si local in cantitati mai insemnate, determinand un regim pluviometric normal si pe alocuri excedentar. Ploi pe arii relativ extinse sunt estimate din nou pentru finalul intervalului.

Prognoza meteo la munte
Intervalul va debuta cu o vreme relativ calda (temperaturi maxime de 18…27 de grade si minime de 9…15 grade), dar din 31 august valorile termice vor scadea semnificativ si se vor situa temporar chiar sub cele climatologic specifice acestei perioade din an- ziua vor fi 10…18 grade, iar noaptea de 4…11 grade, mai scazute la altitudini mari. Vremea va incepe sa se incalzeasca din nou dupa 6-7 septembrie. In perioada 29 august – 2 septembrie vor fi ploi pe arii extinse si local insemnate cantitativ (astfel ca regimul pluviometric va fi in ansamblu excedentar). Intre 3 si 5 septembrie va ploua pe spatii mai mici si la intensitate mai redusa, iar probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata si la finalul intervalului de referinta.