Mici antreprenori, mari idei, proiect al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iasi

Astazi, 6 iunie 2019, începând cu ora 12:00, în curtea interioara si în sala de festivitati a Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iasi va avea loc închiderea proiectului antreprenorial „Construim orasul în curtea scolii„, aflat la cea de-a VI-a editie si implementat în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi, Centrul de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE) Iasi, Fundatia „Alaturi de Voi” România.

Vezi si: „Antreprenoriatul începe in scoala!”, proiect inedit al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iasi

Eveniment-concept inedit în peisajul educational iesean, proiectul îsi propune ca an de an sa reuneasca, într-un parteneriat eficient, efectiv si activ, companii si structuri organizationale care vad viitorul în educatia de calitate si care îsi asuma în mod real responsabilitatea sociala, motivând elevii sa perceapa antreprenoriatul ca solutie practica si viabila de cariera.

Vezi si: Formare europeana pentru 9 profesori de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iasi

Anul acesta, între 9 mai si 6 iunie, 16 companii din diferite arii de activitate (IT, servicii educationale, juridice, medicale, jurnalism, marketing, consultanta etc.) si-au asumat rolul de parinte comunitar si au deschis, împreuna cu elevii claselor 9-11, noi drumuri catre antreprenoriatul autentic. Produsele finale ale acestei colaborari, filmele realizate de elevi pentru a ilustra activitatea lor inedita, ultimele impresii si marturii ale prieteniilor care s-au legat vor fi prezentate pe durata festivitatilor care încheie aceasta editie. Cele mai implicate, creative si eficiente colective vor primi premiile puse la dispozitie de parteneri.

Vezi si: INITIATIVA DEOSEBITA! „Construim orasul în curtea scolii”, proiect al Liceului Vasile Alecsandri din Iasi

„Ideea de la care a plecat acest proiect de orientare-învatare a fost de a crea un context pentru interactiune între comunitatea de afaceri si cea scolara, un spatiu în care sa se activeze conduita antreprenoriala a elevilor nostri si care sa încurajeze dezvoltarea unor competente esentiale ce vor facilita adaptarea la schimbarile economice si societale si, implicit, insertia lor pe piata muncii. Ne bucuram ca la fiecare editie ni se alatura noi reprezentanti ai sectorului de business si ca, în acest fel, ne putem duce mai departe misiunea pe care ne-am asumat-o în urma cu sase ani si anume de a sprijini procesul de tranzitie de la scoala la viata activa a elevilor nostri”, a declarat Gheorghita Nistor, director al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iasi.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

 » Sursa: bzi.ro