Formula 1. Mick Schumacher, transportat cu elicopterul la spital după ce monopostul Haas s-a făcut praf – video

Un incident grav a avut loc sâmbătă pe circuitul de la Jeddah,  în timpul calificărilor pentru Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite.

Mick Schumacher a pierdut controlul monopostului pe care îl conducea și s-a lovit de un parapet în virajul 12, iar sesiunea de calificări a fost oprită cu steagul roşu.

Echipa Haas, pentru care concurează pilotul german, a confirmat că Schumacher pare ”bine din punct de vedere fizic” și a vorbit cu mama sa. El va fi transportat cu elicopterul la spital pentru verificări suplimentare, din precauție.

”Am vorbit cu mama lui și am ținut-o la curent. Nu are nicio rană care să se vadă, dar vor să-i facă niște analize pentru a se asigura că nu a fost lovit. Impactul a întrerupt (tehnologia) digitală, așa că nu am auzit nimic (la radio), dar am primit vești că este conștient.

Mașina este complet stricată. Trebuie să vedem analizele, să vedem cum se simte și apoi să vedem ce facem mâine.

Trebuie să vedem în ce poziție ne aflăm cu piesele de schimb, trebuie să construim o mașină complet nouă. Asta arată cât de sigure sunt mașinile, cu rigiditatea crescută a șasiului pentru acest an” – Guenther Steiner, directorul echipei Haas.