Mii de persoane au stat la coadă, ca să mănânce la nunta lui George Simion. Câți bani a cheltuit liderul AUR

Au fost incidente la nunta liderului AUR, George Simion, organizată în judetul Vâlcea. La eveniment a participat cine a vrut.

O alarmă cu bombă a stârnit emoții in toiul slujbei religioase, iar pentru una dintre nașe, care a leșinat, a fost chemată ambulanța.

Oamenii au fost bucuroși să mănânce pe săturate și au stat la coadă în jurul ceaunelor.

În toiul slujbei religioase, o amenințare cu bombă a întrerupt atmosfera. Mesajul anonim primit de poliție anunța că o bombă a fost plasată chiar în hotelul mirilor, însă pirotehniștii au verificat cu atenție toată zona și nu au găsit nimic.

Ilinca Simion, mireasa: „Ce amenințare cu bombă a fost, doamnă? Unde a fost? Noi suntem bomba aici. Atât”.

De la căldură, de la emoții, tot la slujba religioasă, una dintre cele zece nașe a leșinat.

George Simion, ginere: „De asta am pus și atâtea perechi de nași, dacă se întâmpla ceva să mai avem nași să putem continua nunta”.

Pe o căldură aproape sufocantă, mii de curioși au venit la Măciuca, în județul Valcea, sa participe la eveniment.
Însuși arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a ținut să slujească, alături de alți prelați, la slujba de cununie. Într-o capelă nouă, construită special pentru ceremonie.

Oamenii au mâncat și au băut gratis la nuntă

Nuntașii, câteva mii, au mâncat și au băut gratis, pe baza unei brățări galbene care le-a asigurat accesul pe câmpul dedicat petrecerii.

Au fost amenajate corturi cu produse tradiționale, cu ceaun de vânat, mămăliguță cu brânză și legume românești – totul la liber. Oamenii au stat la coadă, ca să-și umple farfuriile.

Nuntaș: „Mi-a pus din fiecare câte ceva”.

Reporter: „Bună mâncare?”.

Nuntaș: „Foarte, foarte… În general, din ce mi-am pus aici absolut totul îmi place. Micii și restul carne, cârnați, toate sunt bune”.

Liderul Aur s-a lăudat cu produse românești donate special pentru nunta sa și a spus că, din buzunar, n-a scos mai mult de 12.000 de euro.

Deși mirii nu au vrut o nuntă cu dar, unii invitați au ținut să nu vină cu mâna goală și au adus pălincă, țuică, oale din lut, tablouri sau bijuterii tradiționale.

Nuntaș: „Horinca din Maramureș. Altceva ce să aduci? Slănina e la portbagaj. Nu am scos-o, că zice că are aici purcei fripți și mai multe. Un bidon de prune, unul de mere”.

Mirii s-au ocupat de cazarea apropiaților familiei.

Nunta lui George Simion, în costum popular, amintește de cea din 1925, a liderului Mișcării Legionare Corneliu Zelea Codreanu. El s-a însurat la Focșani, în cadrul unei petreceri câmpenești, la care a putut participa tot poporul.