Mii de romani sunt afectati! Mai multe trenuri sunt anulate, iar zborurile au intarzieri

Avand in vedere alertele meteorologice transmise de catre Administratia Nationala de Meteorologie, conducerea Ministerului Transporturilor a luat mai multe masuri pe toate modurile de transport gestionate.

Reteaua rutiera:

In prezent sunt implicati in actiunile de deszapezire si combatere a poleiului peste 4.000 de oameni, aflati in bazele si comandamentele de la nivel regional si central. Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) dispune de peste 3.000 de utilaje: autobasculante cu lama si raspanditor, turbofreze, incarcatoare, autovehicule de interventie si autovehicule cu senile, arata un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Stocurile de sare si clorura de calciu sunt permanent completate pe masura ce se consuma. In baza contractului cu SALROM se asigura suplimentarea cantitatilor de sare. De la mijlocului zilei de 25 ianuarie 2019 si pana in prezent s-a actionat cu 1.000 de utilaje (lame si turbofreze) si s-au raspandit peste 4.300 tone de material antiderapant.

Sectoarele de drum temporar inchise, din cauza ploii inghetate, au fost A2  Lehliu-Drajna si A3 – Bucuresti – Centura Bucuresti, acestea fiind redeschise in cursul diminetii de luni.

Reteaua feroviara:

La aceasta ora nu sunt linii inchise insa circulatia trenurilor este adaptata la conditiile meteo severe de ploaie inghetata si vant puternic pe raza regionalelor din jumatatea de sud a tarii, dar si la intrare in Capitala.

Pe magistrala Bucuresti – Constanta trenurile circula remorcate cu locomotive Diesel din cauza poleiului depus pe linia de contact si a vantului puternic, fenomene meteo care nu permit desfasurarea in conditii normale a traficului feroviar, si anume cu tractiune electrica.

Pe restul retelei feroviare din jumatatea de sud a tarii, traficul se desfasoara in conditii de iarna, fara implicatii majore in circulatia trenurilor, insa sub atenta supraveghere a dispecerilor locali si centrali, dar si a personalului feroviar de intretinere.

„Mentionam faptul ca, in prima parte a zilei circulatia trenurilor a fost afectata de conditiile meteo severe pe relatiile Bucuresti Nord – Lehliu si Valea Alba – Drobeta Turnu Severin Marfuri, unde mai multi copaci, care au cedat sub greutatea ghetii, s-au prabusit pe firul de contact, ceea ce a dus la intreruperea alimentarii cu energie electrica a locomotivelor”, informeaza Ministerul Transporturilor.

 Trenuri CFR Calatori afectate de conditiile meteo nefavorabile:

Pe sectia de circulatie  900 Bucuresti – Timisoara:

  • trenul IR 1695 Bucuresti Nord – Craiova – Timisoara Nord  a fost afectat de inchiderea accidentala Valea Alba – Drobeta Turnu Severin Marfuri ( lipsa tensiune in firul de contact  de la ora 4:32  la ora 10:01)
  • un tren IR anulat pe ruta Bucuresti Nord – Craiova ca urmare a intarzierilor inregistrate de trenuri la indrumarea din statia Bucuresti Nord;
  • un tren  Regio anulat pe ruta Balota – Orsova;
  • un tren Regio anulat  pe ruta Orsova – Drobeta Turnu Severin.

Pe sectia de circulatie 800 Constanta –Bucuresti Nord:

  • din totalul de 12 trenuri Interregio care circula zilnic,

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !