Un militar a fost atacat şi dezarmat de un individ cu cagulă într-o unitate militară din Constanţa

Un individ cu cagulă și înarmat cu o armă albă este acum căutat de poliţie, după ce a intrat într-o unitate militară din Mamaia și a dezarmat soldatul de pază. Individul a fugit apoi cu arma și cu un încărcător cu 30 de cartușe. MApN a dispus întărirea pazei în toate unitățile militare.

Potrivit MApN incidentul a avut loc sâmbătă seară la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat, judeţul Constanţa acolo unde un militar a fost atacat şi dezarmat de un individ cu cagulă.

“O persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar.

Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe.

După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității.

Conform procedurilor legale în vigoare, Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale a dispus de urgență, la nivelul tuturor unităților militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază și verificarea planurilor de pază și apărare a obiectivelor militare”, transmite MApN.