vineri, 3 iulie 2020

Ministerul Sănătății a declarat că „măsurarea temperaturii la intrarea în spații închise e obligatorie”

Știrile zilei

Horoscop 1 iulie 2020. Zi excelentă pentru mai multe zodii

Horoscop Berbec Nativii zodiei Berbec se vor confrunta cu probleme de sănătate, însă nativii vor trece repede acest hop. Sfatul...

Cum au aparut jocurile de noroc online

Daca in trecut pentru a participa la jocuri de noroc trebuia sa mergi intr-o locatie special destinata acestui lucru,...

Viorel Stegaru părăsit de Vulpița! Cu cine s-a mutat femeia

Barbatul din Blagesti a fost lasat cu ochii in soare! Veronica a plecat de acasa.Viorel Stegaru a fost părăsit...

Ministerul Sănătății a făcut o mulțime de precizări privind obligativitatea triajului epidemiologic la intrarea într-un spațiu închis.

În ultimele zile au existat diverse persoane care au crezut că măsurarea temperaturii este o măsură invazivă și neconstituțională. Află mai multe detalii în rândurile de mai jos.

Ministerul Sănătății a declarat că „măsurarea temperaturii la intrarea în spații închise e obligatorie”
Reprezentanții MS au ținut să facă o serie de precizări legate de măsurarea temperaturii la intrarea în instituții publice. Această măsură este obligatorie atât la intrarea în instituții publice, cât și în complexe comerciale sau alte unități de prestare a serviciilor.

Se vor verifica temperatura atât personalului propriu, cât și vizitatorilor și clienților.

Dacă temperatura este mai mare de 37.3 grade Celsius, procedura se va repeta după o perioadă de 2-5 minute. Alături de măsurarea temperaturii, persoanele care intră sunt obligate să își dezinfecteze mâinile și să poarte mască de protecție.

„Ministerul Sănătății precizează că, în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor.

Astfel, facem precizarea că, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlalte categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori.

De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis.
Menționăm că, la măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul non-contact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului.

Mai mult, în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus.

În cazul spațiilor comerciale, nu se aplică obligația ca un client să fie însoțit de o persoană din sediu”.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă

- Advertisement -Ministerul Sănătății a declarat că „măsurarea temperaturii la intrarea în spații închise e obligatorie” 2