Bild. Ministrul de Finanțe german: Războiul din Ucraina ne va face pe toți mai săraci

Ministrul de Finanțe german, Christian Lindner, a declarat că războiul din Ucraina va conduce la o scădere a nivelului de trai al germanilor.

”Evenimentele din Ucraina ne vor face pe toți mai săraci, de exemplu, pentru că vom fi nevoiți să plătim mai mult pentru importurile de energie.

Nici măcar statul nu va putea opri acest declin al nivelului de trai. Dar avem capacitatea de a atenua cele mai puternice șocuri, ne aflăm în acest punct și asta vom face”, a declarat Lindner într-un interviu pentru Bild.

Potrivit ministrului de Finanțe german, autoritățile intenționează să-i susțină pe cei nevoiași și întreprinderile în care locurile de muncă vor fi puse în pericol.

Totodată, el a atras atenția asupra faptului că resursele financiare sunt limitate și că aceste măsuri de susținere vor fi temporare.

”Pe termen lung, vom fi nevoiți să stabilim noi fundații pentru prosperitate. Germania trebuie să-și reînnoiască modelul de dezvoltare într-o economie de piață socială și  ecologică”, a mai declarat ministrul german.

Comentând rata inflației înregistrată în Germania în luna martie, care a atins 7.3%, Lindner a declarat că acest proces naște ”serioase temeri în privința creșterii economice” și că guvernul face tot ce este posibil pentru a preveni stagflația.