14.1 C
București
sâmbătă, 17 aprilie 2021

Ministrul de Interne, Marcel Vela, mesaj pentru interlopi: „Suntem cu ochii pe voi!”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat vineri, 7 august 2020, într-o conferință de presă, că va prezenta în fiecare săptămână un bilanț al acțiunilor poliției. De asemenea, le-a transmis interlopilor că MAI este cu ochii pe ei.

„Din această săptămână vă vom prezenta toate acţiunile care au loc în timpul săptămânii pentru că cetăţenii să fie la curent cu toate operaţiunile, misiunile MAI în combaterea infracţionalităţii pentru ca acest fenomen criminogen se manifesta prin forme agresive. Cetățenii onești nu trebuie să se teamă, suntem o țară sigură. Am toleranță zero față de încălcarea legii, față de colegi care nu știu de ce baricadă se află. Am un mesaj pentru clanuri, interlopi și răufăcători: Suntem cu ochii pe voi!”, a declarat Marcel Vela.

Interlopii sunt luați în vizor de ministrul Marcel Vela
Marcel Vela a ținut să precizeze faptul că Ministerul Afacerilor Interne are planuri comune cu alte instituţii în strategii ţintite pe grupurile infracţionale.

„Încă de la începutul mandatului am susţinut faptul că am toleranţă zero faţă de încălcarea legii, cu atât mai mult dacă există un angajat al nostru care nu a înţeles până acum de ce parte a baricadei se află. Guvernul României face eforturi mari ca în această perioadă, limitată ca resurse, să asigure mijloace tehnice necesare şi echipamentul potrivit, dar şi contexul legislativ pentru ca fiecare angajat al MAI, în special din zona operativă, să se simtă protejat şi să acţioneze pentru ca legea să fie respectată”, a mai spus Vela.

Ministrul Vela a dat asigurări că orice persoană care încalcă legea va suporta rigorile ei, iar cetăţenii cinstiţi vor fi protejaţi.

„Ne dorim cu toţii o ţară normală, în care să ne creştem copiii în siguranţă, în care să nu ne fie frică să ieşim pe stradă şi sunt convins că împreună vom reuşi să avem o Românie sigură şi aşa să o predăm generaţiilor viitoare”, a afirmat ministrul de Interne.

Emi Pian, liderul clanului Duduianu a fost ucis
Declarații ministrului de Interne vin după ce Emi Pian, liderul clanului Duduianu a fost ucis luni noapte spre marți.

„Pe fondul unui conflict spontan, izbucnit în timpul unui joc de noroc, bărbatul de 26 de ani ar fi aplicat victimei, un bărbat de 39 de aji, lovituri cu un obiect ascuțit, cauzându-i plăgi profunde, leziuni ce au impus transportarea victimei la spital, unde aceasta a decedat la scurt timp de la internare”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Emi Pian, liderul clanului Duduianu, în vârstă de 39 de ani, a fost ucis, în noaptea de luni spre marți, după ce a fost înjunghiat într-un conflict între mai multe persoane, în sectorul 6 al Capitalei.

Conform informaţiilor din presă, Emi Pian a fost omorât de un membru al unui clan rival, în urma unei partide de barbut.

Avocatul familiei lui Emi Pian, Cristian Caracoti, a declarat joi, 6 august 2020, că liderul clanului Duduianu a murit după ce i-a fost secționată artera femurală a piciorului drept și că „cel mai important” mesaj pe care vrea să-l transmită familia este că „nu va exista război” cu rivalii care le-au ucis ruda.

Rudele au ridicat, miercuri, trupul neînsufleţit al lui Florin Mototolea, cunoscut ca ‘Emi Pian’ şi l-au dus la vila din Rahova. Ele au decis ca priveghiul să dureze timp de patru zile, înmormântarea urmând să aibă loc duminică.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate