Ultimate magazine theme for WordPress.

Ministrul Educatiei vrea sa inlocuiasca manualele cu eBook Reader. Specialistii si profesorii critica initiativa

“Sa renuntam la ghiozdanele pline de manuale si sa trecem definitive la carti digitale” – iata ideea sustinuta de Ministrul Educatiei, Pavel Nastase. Ca sa fie posibil acest plan, oficialul cere sprijinul companiilor IT pentru dotarea scolilor cu sisteme electronice performante.

Pe de alta parte, specialistii din Educatie spun ca nu se poate renunta definitiv la manualele clasice esentiale in dezvoltarea cititului, in special la clasele mici. In plus, daca ar rezolva unele dureri de spate, ar putea crea probleme de vedere.

Ne aflam in timpul orei de limba si literatura romana, la clasa a III-a, in Scoala 194 din Capitala. Aici, pe langa manualul tiparit, manualul digital este folosit ca suport direct de pe telefoane. La fiecare banca exista cel putin un smartphone. Iar lectia animata este difuzata si la televizor.

Rugati sa repete replicile personajelor, copiii sunt extrem de entuziasmati.

Varianta electronica este folosita si pentru rezolvarea unor exercitii interactive. Dascalii spun, insa, ca nu pot renunta la manualele clasice.

Valentina Dinca, invatatoare: “Placerea de a descoperi citind si rasfoind o carte, un manual, cartea noastra cea de toate zilele, ramane de neinlocuit dupa parerea mea″

Copiii primesc manualele digitale pe CD, la spatele manualului printat. Ele exista, insa, si in varianta online.

Manualele pot fi accesate gratuit de catre orice persoana pe site-ul manuale.edu.ro.

Parintii, de exemplu, ar putea sa vada ce au studiat azi copiii lor la limba si literatura romana.

Ministrul Educatiei si-ar dori ca cei mici sa fie scutiti de ghiozdanele incarcate si sa treaca definitiv la varianta virtuala.

Continuarea si video: stirileprotv.ro

loading...

Cmentariile sunt închise

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Accept Citeste mai mult

Politica de confidentialitate & cookies