Ministrul Finanțelor Asigură Românii Că Nu Se Vor Introduce Taxe Noi În 2022: „Pregătim Un Buget Echilibrat Și Responsabil”

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat că nu va introduce taxe noi în 2022 pentru a aduce mai mulți bani la bugetul de stat. De asemenea, oficialul a declarat că bugetul va fi împărțit într-un mod responsabil, echilibrat și corect.

La a doua rectificare bugetară din an s-a menținut ţinta de deficit de 7,13% din PIB
Declarațiile Ministrului Fianțelor au fost făcute după după întâlnirea din 9 decembrie 2021, la sediul Ministerului Finanțelor, unde au participat reprezentanți ai Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR) și Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

”Pregătim un buget echilibrat și responsabil pentru a stimula economia și a împărți mai corect banii țării pentru binele tuturor românilor!

Am început analiza proiecțiilor bugetare pentru anul viitor și fundamentarea documentelor care însoțesc proiectul de buget pentru 2022: Strategia fiscal-bugetară și proiectul legii plafoanelor bugetare.

Avem de recuperat multe întârzieri și lucruri nerealizate la timp, dar lucrăm temeinic, așezat și găsim soluții.

Colegii de cabinet știu că ușa biroului meu este oricând deschisă. Discutăm despre necesarul de finanțare pentru proiectele și politicile fiecărui minister, despre prioritățile din programul de guvernare.

Avem ambiția să chibzuim cât mai bine banii publici! Este nevoie de mai mare responsabilitate în alocarea bugetară, astfel încât să asigurăm pentru tot parcursul anului viitor banii pentru plata pensiilor, salariilor, drepturilor sociale, precum și pentru finanțarea proiectelor de investiții așteptate de români, susținerea serviciilor publice, îndeosebi pentru măsurile de combatere a pandemiei. Rectificarea bugetară trebuie să fie o excepție și nu soluție pentru stingerea unor crize”, a declarat Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

Ministrul Finanțelor asigură românii că nu se vor introduce taxe noi în 2022:

Adrian Câciu: „România are astăzi nevoie de solidaritate”
Ministrul Finanțelor și-a susținut solidaritatea față de românii cu venituri mici care vor avea nevoie de ajutor să treacă cu bine peste majorarea prețurilor, mai ales atunci când vine vorba despre facturile la energia electrică.

“Așa cum am subliniat și la preluarea mandatului, nu vom crește și nu vom introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget. Sunt adeptul responsabilității fiscal-bugetare – vom ține sub control deficitul bugetar.

Continuăm politica fiscală de stimulare a economiei, încurajăm investițiile, punem accent pe creșterea productivității și pe susținerea unui program național “Cumpără românește!”.

Voi iniția consultări cu reprezentanții mediului de afaceri si camerelor de comerț din România, dialog absolut necesar mai ales în perspectiva finanțărilor de care România va beneficia prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Alături de colegii de la Finanțe avem multe de făcut, dar suntem motivați, avem un plan bine pus la punct și termene strânse”, a completat Adrian Câciu.

Ministrul Finanțelor a explicat că a dat startul unei analize bugetare pentru anul 2022, stabilind și documentele care însoţesc proiectul de buget pentru 2022: strategia fiscal-bugetară şi proiectul legii plafoanelor bugetare.

În plus, se va dezvolta și o altă analiză, legată de creşterea veniturilor bugetare, bazată pe combaterea evaziunii fiscale şi pe o mai bună conformare la plată a obligaţiilor fiscale.