23 C
București
miercuri, 16 iunie 2021

Ministrul Muncii, Raluca Turcan: ”Primarii, parlamentarii și miniștrii pot cumula pensia cu salariul”

Cumularea acestor venituri este posibilă potrivit unei excepții din proiectul de lege adoptat miercuri de Guvern, care prevede creşterea opţională a vârstei de pensionare la 70 de ani și elimină cumulul pensiei cu salariul la bugetari.

Persoanele alese în funcții de autoritate sau demnitate publică sau celor pentru care durata mandatului este prevăzută de Constituție, sunt exceptate de la interdicția de a cumula pensia cu salariul.

Întrebată ”de ce?”, Raluca Turcan a răspuns: ”Pentru a respecta o decizie a Curții Constituționale.”

Proiectul de lege adoptat de Guvern prevede la articolul 6 câteva categorii de persoane pentru care prevederile legii care ar interzice cumulul pensiei cu salariul nu se aplică, respectiv:

a) persoanelor alese în funcții de autoritate sau demnitate publică sau celor pentru care durata mandatului este prevăzută de Constituție;

b) persoanelor care beneficiază de drepturi de autor în condițiile Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

c) personalului didactic de predare pensionat încadrat în regim de plata cu ora în condițiile Legii educației naționale nr.

 » Citeste mai mult pe observatorulph.ro

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate