25.6 C
București
marți, 27 iulie 2021

Ministrul Nelu Tătaru explică de ce rămâne obligatorie declarația pe proprie răspundere după 15 mai. „Trebuie să responsabilizăm oamenii”

Nelu Tătaru a discutat despre mai multe aspecte legate de cum va arăta viața românilor, după data de 15 mai, atunci când starea de urgență va expira. Unul dintre acestea, dar și cel mai important este cel al declarației pe propria răspundere.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit deschis despre noile reguli ce vor fi impuse începând cu data de 15 mai, atunci când starea de urgență va expira. Acesta a menționat faptul că în interiorul localităților nu mai este nevoie de declarație pe propria răspundere, însă pentru deplasarea între localități, ministrul a punctat faptul că rămâne în picioare regula declarației scrise.

Cu toate acestea, atunci când a fost întrebat dacă vor exista sau nu sancțiuni pentru cei care nu au asupra lor declarația pe propria răspundere la ieșirea din localitate, Nelu Tătaru a spus că, pentru moment, nu s-a luat nicio decizie în acest sens.

„Au fost mai multe discuţii. Era clar, în interiorul localităţii dispărea acea declaraţie. Ieşirile erau individuale, putând comasa până la trei persoane. Se păstrează distanţarea socială, masca se poartă în spaţiile închise, în mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă. Pe stradă nu. (…) Ieşirile din localitate: au exista discuţii să se facă pe o responsabilizare a celui care pleacă, o declaraţie verbală.

S-a luat totuşi decizia până la urmă să se facă pe declaraţie pe proprie răspundere, aceasta responsabilizând, declaraţie scrisă, considerând că atunci când scrii te gândeşti de şapte ori înainte dacă scrii, când ţi-o va cere cineva. Nu neapărat să-l ameninţăm cu o amendă sau cu altceva, dar responsabilizarea, după două luni în care am stat şi am avut răbdare, să însemne doar o hârtie în care ne responsabilizăm că mergem undeva”, a explicat Nelu Tătaru la Antena 3.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate