18.8 C
București
duminică, 13 iunie 2021

Ministrul Peter Altmaier anunță că urmează 4-5 luni de restricţii severe pentru germani

Anunț cutremurător făcut de ministrul german al Economiei. Potrivit acestuia, urmează 4-5 luni de restricţii severe pentru germani. Ministrul Peter Altmeier consideră că doar prin aceste măsuri poate fi oprită creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus.

Germanii trebuie să se pregătească pentru alte 4-5 luni de restricții severe. Acesta este semnalul de alarmă tras de ministrul Economiei, Peter Altmaier, pentru oprirea creşterii infecţiilor cu noul coronavirus.

Nu am scăpat încă de probleme. Nu ne putem permite o închidere repetată, cu o economie care este închisă şi redeschisă în mod constant”, susține Altmaier.

Urmează alte restricţii severe pentru germani
Germania a impus un set de măsuri, considerate „o carantină uşoară”, pentru a ţine sub control al doilea val al pandemiei care are loc în majoritatea Europei. În acest moment, restaurantele sunt închise, dar şcolile şi magazinele îşi continuă activitatea.

Și totuși, numărul cazurilor zilnice de infectare cu noul coronavirus a crescut. Datele publicate duminică de Robert Koch Institute (RKI) arată că numărul cazurilor zilnice de infectare cu noul coronavirus a crescut cu 16.947, la 790.503. Cifrele din weekend tind să fie mai scăzute pentru că nu toate datele sunt raportate de autorităţile locale.

Ministrul Altmaier a spus că Germania trebuie să fie atentă să nu relaxeze prea devreme restricţiile.

Toate ţările care au ridicat restricţiile prea devreme au plătit un preţ mare în privinţa vieţilor pierdute. Dacă nu vrem zile cu 50.000 de infecţii noi, aşa cum s-a întâmplat în Franţa acum câteva săptămâni, trebuie să înţelegem acest lucru şi să nu speculăm în mod constant despre ce măsuri pot fi relaxate”, a declarat ministrul.

Vor fi luate măsuri mai dure
Guvernul federal şi statele germane au în vedere noi restricţii pentru a opri creşterea numărului de cazuri de COVID-19. Cancelarul Angela Merkel şi şefii celor 16 state germane vor să fie adoptate noi măsuri de stopare a pandemiei de coronavirus. Potrivit unui document citat de Reuters, aflat în lucru în Germania și care vizează noile măsuri, autoritățile ar urma să anunțe alte restricții, întrucât nu se întrevede o scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

Sunt necesare eforturi suplimentare (…) Avem patru luni dificile de iarnă înaintea noastră, înainte ca, sperăm, efectele sezoniere şi apariţia vaccinărilor ne vor permite să depăşim treptat pandemia”, se arată în document, potrivit Reuters.

Oricum, comentariile ministrului Peter Altmeier susţin afirmaţiile altor lideri germani. Între aceştia, ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, a afirmat, sâmbătă, că urmează luni grele. Așadar, nu e nicio surpriză că vor urma câteva luni de restricţii severe pentru germani.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate