Mircea Sandu, reactie dupa ce DNA a dispus trimiterea sa in judecata: ”Sunt in Franta, nu stiu nimic. Ramane sa ne judecam”

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, astazi, ca nu stie nimic despre ceea ce se intampla, nu a primit nicio instiintare acasa nici de la tribunal, nici de la DNA. De asemenea acesta sustine ca este nevinovat si ca va merge in instanta pentru a se apara de acuzatiile formulate de catre procurorii anticoruptie.
Eu sunt in Franta, nu stiu nimic. Nu am primit nimic acasa pana acum, nici de la DNA, nici de la tribunal. Eu nu pot sa spun altceva decat faptul ca in mod cert nu am nicio treaba in toata chestia asta pe care au anchetat-o ei. Asa ca ramane sa ne judecam. Asa cum se tot promoveaza acum, plecam de la prezumtia de nevinovatie a oricarui om. Mergem si ne aparam, ce sa facem? Am mai castigat un proces, cel cu Loteria, asta e viata. Din moment ce nu am luat si nu am dat mita, eu asa zic, ca sunt nevinovat si sunt increzator. Nu ai de ce sa fii acuzat, nu? Dar mergem si ne judecam, nu avem ce face. Mergem in instanta„, a declarat Mircea Sandu.

Mircea Sandu, fostul sef FRF, trimis in judecata de DNA

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru luare de mita, intr-un dosar in care a fost deferita justitiei si sotia sa.
Potrivit unui comunicat al DNA transmis astazi,  Elisabeta Sandu a fost trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunii de complicitate la luare de mita.
La data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, in calitate de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, beneficiind de ajutorul sotiei sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mita suma de 724.000 lei de la doua persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societati de avocatura. Banii respectivi au fost primiti de inculpat pentru ca Federatia Romana de Fotbal sa incheie cu societatea de avocatura doua contracte de asistenta juridica, aspect materializat prin semnarea celor doua documente la data de 20 octombrie 2009„, se precizeaza in comunicat.
Conform aceleiasi surse, societatea de avocatura a obtinut de la FRF, in cursul anului 2011, suma de 11.705.626 de lei in baza celor doua contracte.
Procurori

 » Sursa: bzi.ro

loading...