Mituri depre frumusete

Cand vine vorba de ingrijire, ne lovim de numeroase „vorbe din popor” despre care nu stim cine le-a spus, cand si daca sunt adevarate. Am mai strans cateva din aceste „mituri”, m-am informat si vi le ofer mai jos explicate, in speranta ca vor fi de ajutor in ingrijirea zilnica a pielii voastre: 

Daca pierzi colagen din piele, poti sa readuci elasticitatea ei prin creme specializate. FALS: Niciodata colagenul din piele nu va putea fi inlocuit cu ajutorul unei creme. Colagenul este o proteina ce se afla in straturile inferioare ale pielii si este cheia in a detine o piele ferma si tanara. Celulele de colagen sunt prea mari pentru a penetra pielea de la exterior spre interior. De aceea, cea mai buna solutie pentru a nu pierde elasticitatea pielii este sa ne ferim de factorii ce degradeaza colagenul, precum razele soarelui, fumul de tigara, poluarea si stresul. 
  
Daca aplici doua creme cu factori de protectie solara diferiti, poti fi protejata mai mult. FALS: Daca amesteci un procent de apa cu 2 procente de lapte, nu rezulta 3 procente. Aceeasi logica se aplica si in cazul cremelor cu SPF, nu se aduna facorul de protectie. Fiecare crema are o compozitie diferita si functioneaza in mod diferit. Daca vrei sa te protejezi, atunci foloseste o crema cu SPF peste 30 si nu incerca sa aduni acest SPF din mai multe creme.
  
Vasul de incalzire  a cerii de la salonul de cosmetica este foarte igienic. FALS: Nu acuz pe nimeni, dar am observat de multe ori ca se foloseste aceeasi paleta de aplicare a cerii pentru mai multe cliente. Astfel, microbii sunt transferati de pe pielea unei cliente prin paleta direct in vas si transmisi mai departe. Iar orice mediu intunecat si umed este o adevarata crescatorie de bacterii. 
  
Punctele negre apar ca o cumulare de mizerie in pori. FALS: Ai observat ca spalarea regulata a fetei nu face sa dispara aparitia punctelor negre. Aparitia punctele negre este cauzata de uleiul natural al pielii si de celule moarte care in drumul lor spre suprafata sunt prinse in foliculi. Astfel se formeaza acel cumul vizibil de materie inchisa la culoare. Acidul salicilic este cel mai eficient in combaterea punctelor negre. 
  
Pilele de unghii nu au nevoie de igienizare. FALS: Fie ca sunt din metal sau carton, pilele de unghii pot fi populate de bacterii sau ciuperci. Orice unealta care vine in contact cu trupul tau sau al altcuiva poate aduna uleiuri si celule moarte care construiesc un teren de cultura pentru bacterii. De aceea, este bine sa igienizezi aceste unelte si sa eviti sa le imprumuti. 
  
Picaturile de ochi vor oferi intotdeauna luminozitate ochilor. FALS: Termenul de intotdeauna nu poate fi aplicat in cazul folosirii picaturilor de ochi. Aceste produse pot, intr-adevar, ajuta in vasoconstrictie, astfel incat sa micsoreze roseata ochilor. Folosirea prea frecventa a picaturilor de ochi poate sa creeze un baraj de protectie al vaselor, astfel ca picaturile nu vor mai avea efect.

 » Sursa: sanatate.bzi.ro