Factură de aproape 15.000 de euro la telefonul mobil, în urma accesării unui link 

O femeie din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, s-a trezit cu o factură de peste 70.000 de lei la telefonul mobil. Deşi abonamentul este pe numele ei, telefonul a fost utilizat de fiul său, care a deschis un link primit de la un număr necunoscut.

Soţul femeii spune că va da compania în judecată.

”Cum a deschis linkul, a început telefonul să-i sune non-stop. Îi suna telefonul, avea câte 500 de apeluri pe zi. Întruna. Nu l-a putut închide, pentru că îl mai sunau şi de la serviciu. Trebuia să ţină legătura cu el”, spune bărbatul.

Nu are habar cine i-a expediat link-ul respectiv, dar spune că apelurile vin de pe diverse numere, pe care nu le cunoaşte. ”Cine putea trimite atâtea mesaje? Şi toate de pe numărul lui. Dar unde s-au trimis, nu ştim nici noi”, mai spune el.

Conform facturii, de pe telefon au fost 61.531 de mesaje,  1.006 ore şi 34 de minute de convorbiri şi s-a făcut trafic de date de 23.180.900 KB. Astfel, factura totală a ajuns la 70.111,19 lei.

Bărbatul spune că numărul ar fi trebuit blocat în momentul în care factura a depăşit 100 de euro, deoarece abonamentul era limitat.

”Când am fost eu plecat în Anglia, soţia i-a făcut abonament băiatului. Un aboament limitat. Când au venit la mine băiatul şi soţia în Anglia, băiatul a făcut cost suplimentar, că nu şi-a dat seama. Dar l-au oprit. Acum nu l-au mai oprit”, mai spune el, decis să dea în judecată compania.

Bărbatul mai spune că i s-a propus să plătească factura în rate. ”Trebuie să mai muncesc 20 de ani ca să plătesc. Nici nu intră în discuţie. Facă ce-or vrea cu factura. Ar fi trebuit să închidă telefonul când au văzut că a depăşit 100 de euro”, mai spune bărbatul revoltat.

”Situaţia este în atenţia Orange şi o investigăm cu prioritate cu scopul de a identifica o rezolvare în favoarea clientei”, este punctul de vedere al companiei de telefonie mobilă în acest caz.

mobil link factura

mobil link factura