Monica Pop, formă severă de COVID: „Nu am întâlnit aşa ceva în viaţa mea! E foarte bizar ce se întâmplă”

Monica Pop a mărturisit că a fost infectată recent cu noul coronavirus. Medicul oftalmolog a avut o formă severă de COVID și a declarat că nu s-a mai întâlnit în toată viața sa cu astfel de simptome.

”Eu nu am putut fi vaccinată pentru că am o boală mai severă, era contraindicat să fac vaccin, nu am făcut. Am luat toate măsurile şi nu s-a întâmplat nimic, până când acum două seri când mi-a fost foarte frig, aşa am început. A doua zi dimineaţă am fost imediat şi am făcut test, la amândoi era pozitiv.

Au început nişte simptome, nu am crezut că boala asta poate fi atât de severă, dar nu la oricine, spre exemplu, soţul meu care are comorbidităţi severe nu a simţit nimic. A trecut peste COVID fără să aibă absolut nimic.

Eu am avut dureri musculare foarte severe, ameţeală şi nu am mâncat nimic. Şi apa mă deranja. Mi-am revenit greu. Nu s-a pus problema să beau ceva, m-am reabilitat digestiv cu nişte compot de cireşe. Nu puteam să cobor nici măcar o scară.

Încă ceva foarte important, în ziua de 8 martie colegii au venit cu flori la mine, toţi avuseseră COVID şi fiecare diferit. Unul avea doar simptome digestive, altul respirator, altul n-avea gust şi miros. E perfect posibil să fie un virus mixt, nu ştiu dacă lucrat în laborator… Nu am văzut niciodată aşa ceva, nu îmi venea să cred ce îmi spuneau colegii.

Am avut colegi vaccinaţi cu trei vaccinuri şi au fost foarte grav, sau alţii ca soţul meu care nu a avut nimic, deşi erau acele comorbidităţi. E foarte bizar ce se întâmplă.

După părerea mea nu mi se pare normal că s-au ridicat toate restricţiile”, a dezvăluit Monica Pop.

Prof Dr. Monica Pop trage un semnal de alarmă asupra eliminării restricţiilor.

„Restricţiile trebuiau eliminate de mai mult timp, treptat, până la Paşte, nu brusc şi concomitent! Trebuia să li se explice medical, convingător, oamenilor că pericolul nu a trecut, ca încă există, după cum bine se constată, transmitere comunitară, că rata de infectare nu e mică ( 10 în Bucureşti nu e deloc puţin) şi, ca să nu ne trezim cu vreun nou val, trebuie încă să ţinem cont de măsurile profilactice!”, spus medicul oftalmolog.