8.1 C
București
duminică, 18 aprilie 2021

Monica Pop lansează acuzații dure la adresa dr. Virgil Musta după moartea a șase pacienți

Renumitul medic oftalmolog Monica Pop a lansat unele acuzații dure la adresa lui Virgil Musta după declarațiile făcute de acesta. Dr. Virgil Musta a declarat recent că au murit șase pacienți deoarece nu mai erau locuri la ATI. Însă când președintele Iohannis l-a contrazis, acesta a spus că ceața ar fi fost de vină pentru decesul acestora.

Medicul oftalmolog Monica Pop a răbufnit și l-a atacat dur pe dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Totul a pornit după ce acesta a spus că şase pacienţi COVID au murit pentru că nu au mai avut loc la ATI, în unitatea pe care o conduce. Cu toate acestea, preşedintele Iohannis l-a contrazis.

Declarații contradictorii
Luni, medicul Virgila Musta a spus că șase pacienți infectaţi cu coronavirus au murit duminică seara, din cauza lipsei paturilor de la ATI.

Au murit șase, erau cazuri grave, trebuiau transferate în Terapie și nu aveam loc în Terapie. Saturează și nu mai avem loc unde să-i punem, îi punem la oxigen maxim, dar situația este foarte dificilă, atât timp cât Terapiile sunt pline”, spunea, luni, medicul Virgil Musta.

Ulterior, după numai o zi, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a fost contrazis de preşedintele Klaus Iohannis, care a declarat că oamenii au murit din cauză că medicii nu s-au coordonat cu alte spitale.

Este un aspect care se referă la comunicarea între spitale, și aici este loc de mai bine. Am fost informat în această seară că ar fi fost locuri chiar în Timișoara, doar că unii cu alții nu s-au întâlnit și comunicarea a fost suboptimală.

Sper să nu se repete aceste lucruri și, în realitate, nici nu este neapărat nevoie să vorbească directorii de spitale între ei, pentru că există Departamentul pentru Situații de Urgență care centralizează aceste solicitări și care se preocupă și de transportul pacienților într-un loc unde sunt paturi disponibile”, a declarat, marți seară, preşedintele Klaus Iohannis.

Monica Pop, acuzații dure la adresa lui Virgil Musta
Medicul Monica Pop a avut o reacţie dură în urma declarațiilor contradictorii ale dr. Virgil Musta.

Ce s-a întâmplat e genocid. Nu avea cum să se întâmple așa ceva, nimeni nu moare de la ceață. E inadmisibil ce s-a întâmplat. Cum e posibil să anunți în media că nu ai avut locuri și apoi să spui că au murit de la ceață.

Nu pot să cred că s-a putut întâmpla așa ceva și că un medic poate să afirme așa ceva. Jumătate din populația României ar muri, dacă s-ar muri de la ceață”, a declarat Monica Pop.

Care a fost scuza dr. Virgil Musta
Mai apoi, după declarațiile președintelui Iohannis, dr. Virgil Musta şi-a nuanţat declaraţia, spunând că poate nu a fost bine înţeles.

„Poate nu am fost bine înţeles sau poate nu m-am exprimat eu foarte bine. În această boală, există evoluţia rapidă şi se decompensează. Cauza nu este că nu erau locuri pe ATI, ci că s-au decompensat comorbidităţile.

Revenind la cei şase pacienţi decedaţi, nu ştiu din ce motiv s-au decompensat atât de rapid, toţi în acelaşi interval orar. Era o zi cu ceaţă şi se ştie că ceaţa afectează afecţiunile pulmonare. Cei şase pacienţi aveau vârste cuprinse între 68-70 de ani şi au decedat pe Secţiile Pneumologie 4 şi Boli Infecţioase 2”, a declarat Musta.

Așadar, în urma acestor declarații contradictorii, este de înțeles de ce Monica Pop a lansat acele acuzații dure la adresa lui Virgil Musta.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate