8.1 C
București
duminică, 18 aprilie 2021

Monica Pop schimbă toate percepțiile despre vaccin. Răsturnare de situație: ce se întâmplă, de fapt

Vaccinul anti-covid este acum o certitudine, la nivel mondial. Dar asta nu înseamnă că odată ce există un vaccin anti-covid totul se va termina. Conform unor specialiști, pentru a dezvolta un vaccin viabil sunt necesari ani de studii și teste. Monica Pop a reiterat zilele acestea că existența unui vaccin nu face sigură eradicarea virusului.

Monica Pop declară că vaccinul anti-covid nu conferă siguranța eradicării pandemiei
Conform unor studii amănunțite vaccinurile anti-covid, sau candidații la un astel de vaccin au un anume procent de siguranță. Dar, cu toate astea, aceiași specialiști declară că pentru realizarea unui vaccin sută la sută sigur, sunt necesari ani de studii și teste, în diferite stadii.

Cu alte cuvinte existența în acest moment a unui vaccin anti-covid, nu garantează eradicarea totală a noului coronavirus. Medicul Monica Pop, la Antena 3, a reiterat acest aspect spunând că, în acest caz, cuvântul siguranță nu este termenul care ar trebui folosit.

„Niciun medic de pe fața pământului nu poate să vorbească de siguranță în prezența unui medicament sau a unui vaccin. Cuvântul ‘siguranță’ nu are ce să caute aici, sub nicio formă, niciodată! Deci, asta știu foarte bine ei că nu există… A, sigur, că se poate întâmpla să fie eficient într-un procent foarte mare.

Cuvântul ‘siguranță’ nu există alături de un asemenea lucru. Apoi, aș vrea să știu cum scade circulația virusului dacă e un vaccinat. Pentru că dacă este un vaccinat înseamnă un singur lucru: că el se poate contamina, dar face o formă mai ușoară. Deci, vaccinul nu oprește boala”, a spus dr. Monica Pop, la Atena 3.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate