Jerusalem Post. La bordul crucișătorului Moskva se aflau fragmente din Sfânta Cruce 

Crucișătorul Moskva, nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagră, s-a scufundat săptămâna trecută fie din cauza loviturilor unor rachete Neptun lansate de ucraineni, fie din cauza unui incendiu care a declanșat explozia muniției aflate la bord.

Ce nu se cunoaște e faptul că la bordul crucișătorului, din 2020, se afla un fragment din Sfânta Cruce, după spusele arhiepiscopul de Sevastopol, Sergiy Khalyuta, conform agenției de presă TASS, citată de Jerusalem Post.

”Relicva aflată pe Moskva a aparținut unei biserici catolice, fiind cumpărată de un binefăcător anonim care a donat-o Flotei Mării Negre. La bordul crucisătorului exista o capelă unde se slujea în mod regulat”, a declarat arhiepiscopul de Sevastopol.

Sfânta Cruce, cea pe care ar fi fost răstignit Isus Hristos, reprezintă una din cele mai importante și venerate relicve ale lumii creștine.

Sfânta Cruce a fost găsită și consacrată de Sfânta Elena, mama Împăratului Constantin cel Mare, la Ierusalim, în anul 326 d.H. De atunci, de-a lungul secolelor fragmente ale crucii s-au răspândit, prezența lor fiind revedicată de biserici din întreaga lume.