Motivul oficial al condamnării Alinei Bica

Completul de 5 judecători de la Curtea Supremă, care în luna iunie a dictat patru ani de detenţie pentru Alina Bica, fost procuror-șef DIICOT, a motivat decizia, considerand că faptele acesteia au pus în pericol Justiţia.

Procurorii au reușit să demonstreze că fostul magistrat a încercat să îl ajute pe omul de afaceri Ovidiu Tender să scape de arest, iar pedeapsa de 4 ani de după gratii, dată de prima instanţă, demonstrează că faptele de corupţie în rândul magistraţilor trebuie sancţionate fără milă.

„Acţiunile inculpatei Bica nu au fost bazate pe bună credinţă, astfel cum a susţinut în declaraţiile date, ci au urmărit să eludeze dispoziţiile legii şi să lezeze ordinea de drept”, conform motivării ICCJ.

„În declaraţia martorului Ovidiu Tender sunt descrise discuţiile şi întâlnirile cu inculpata Bica şi promisiunile făcute de aceasta în scopul împiedicării executării unei pedepse privative de libertate prin îndepărtarea procurorului de şedinţă care nu accepta să formuleze concluzii în sensul promis”,  conform aceleiași motivări ICCJ.

În prezent, Alina Bica se află în închisoare în Costa Rica – fiind condamnată la patru ani de arest cu executare.


APRECIAZA ARTICOLUL !