Motivul pentru care Sofia Vicoveanca ține în trăistuță aceeași bancnotă de 10 lei, de peste 20 de ani: ,,În momentul ăla m-a trecut un fior”

În cadrul unui interviu, Sofia Vicoveanca a mărturisit care este motivul pentru care poartă în trăistuța populară aceeași bancnotă de 10 lei, de mai bine de 20 de ani. Cine i-a dăruit-o și ce moment al carierei sale?

De peste 20 de ani, Sofia Vicoveanca poartă în traista populară o bancnotă de 10 lei. Cântăreața de muzică populară participase la un spectacol chiar de ziua ei, iar, atunci, încă aflată pe scenă, un bătrânel s-a apropiat de ea și i-a dat 10 lei, cu dorința ca artista să își cumpere o ciocolată. De atunci, însă, Sofia Vicoveanca a păstrat acea bancnotă, în permanență, cu ea.

”Eram încă angajată la Rapsozii Botoșanilor. Am avut un spectacol și am cântat. Îmi aduc aminte că a fost pe 22 septembrie spectacolul, dar în sală nu era campanie electorală. Sala era toată pregătită cu bucate alese, cu de toate și lumea așezată la mese. Eu mă gândesc că a fost o pomenire din partea primarului pentru că nu era nici un fel de campanie.

Pe 22 am avut spectacolul, iar pe 23 era ziua mea și când am intrat pe scenă băieții mi-au cântat ”Mulți ani trăiască”. M-am ciupit ca să-mi revin, am cântat şi fiind ultima în program a venit primarul cu flori și eu nu am mai ieșit din scenă, că era în aşa fel că nu am mai putut să ies.

Sofia Vicoveanca: ”În momentul ăla m-a trecut un fior”
În timp ce vorbește primarul văd că urcă un bătrânel pe scenă și prin spatele primarului mă trage de mânecă și îmi spune: dumneata ai cântat cândva la nunta fetei mele. Şi îmi strecoară în mână 10 lei și îmi spune: să îți iei o ciocolată.

În momentul ăla m-a trecut un fior. Am cerut scuze primarului și am spus: vă rog permiteți, îmi dați în vă rog microfonul?

Și am spus așa: oameni buni, domnul a venit şi mi-a dat 10 lei ca să îmi cumpăr o ciocolată. Eu cred că dumnealui are nevoie mai mare de banii ăștia decât mine, dar vă jur că această bancnotă, cât voi trăi, va fi alături de mine în trăistuță. Să știți că am rămas și fără pâine în casă și nu am apelat la aceşti 10 lei”, sunt mărturisirile făcute de Sofia Vicoveanca.