Detalii din procesul motociclistului care a omorât un tânăr pe trotinetă. „I-a dat cu piciorul sa vadă dacă mai trăiește”

Procesul în cazul tânărului pe trotinetă care și-a pierdut viața după o șicanare în trafic cu un motociclist care l-a lovit cu casca este în plină desfășurare.

Mihai Răzvan Guțu avea 39 de ani când și-a pierdut viața, pe 4 august 2021.

Mama lui, Florina Guțu, a declarat pentru Ziare.com cum decurge procesul.

Femeia spune că la ultima înfățișare a fost prezent și audiat un martor cheie. Bărbatul a povestit în fața judecătorului cum s-a întâmplat totul.

”Un martor a spus că Răzvan a încetinit și când l-a văzut pe acest individ că îl așteaptă s-a dus lângă axul drumului, pe banda a treia, ca să-l evite.

Acest individ și-a făcut loc printre mașini. Erau la stop mașinile, să s educă către Răzvan și când a văzut că nu se poate apropia ca să pună mâna pe el și-a scos casca din cap și l-a lovit în zona gâtului, așa a zis acest domn.

După aceea Răzvan s-a dezechilibrat, a căzut pe contrasens, a venit o mașină peste el, l-a târât câțiva metri, după care a venit acest individ și-a pus mâinile în cap și i-a dat cu piciorul ca să-l întoarcă pe partea cealaltă. Probabil ca să vadă dacă mai mișcă sau, dacă mai trăiește”, a spus femeia îndurerată.

Mama victimei mai afirmă că suspectul dorește să-i fie acordat arestul la domiciliu.

”Cere arest la domiciliu în continuare că soția lui i-a spus că nu poate să vină după el cu pachete. Procurorii i-au respins. El face cereri săptămânal de arest la domiciliu. Nu știu până când i se admit atâtea cereri”, a adăugat mama lui Răzvan.

Individul a fost reținut imediat după incident.

”În baza mijloacelor de probă administrate, procurorii au stabilit că miercuri, 4 august, ora 18,30, în timp ce se deplasa cu o motocicletă pe Splaiul Unirii dinspre Calea Văcăreşti către Târgul Vitan, când a ajuns în apropierea trecerii de pietoni de la intersecţia dintre Splaiul Unirii şi Calea Vitan Bârzeşti, staţionând la culoarea roşie a semaforului electric, inculpatul a fost lovit în spate de către un bărbat care se deplasa pe o trotinetă electrică”, au transmis atunci procurorii.

„Pe fondul discuţiilor în contradictoriu, cei doi şi-au adresat injurii şi ameninţări, după care au părăsit zona respectivă îndreptându-se către intersecţia dintre Calea Vitan Bârzeşti şi Şoseaua Olteniţei”, notează procurorii.

Potrivit sursei citate, motociclistul a ajuns primul în apropierea intersecţiei respective, a coborât de pe motocicletă şi a aşteptat pe carosabil venirea victimei care se deplasa pe trotineta electrică.

„Când cea din urmă s-a apropiat, inculpatul a alergat către aceasta cu intenția de o agresa, determinând-o să treacă de axul despărţitor dintre cele două sensuri de deplasare, aruncând în aceleaşi împrejurări cu casca de motociclist în victimă, lovind-o în zona capului, determinând dezechilibrarea şi căderea acesteia pe carosabil, victima fiind lovită frontal de un autoturism care circula regulamentar din sens opus”, explică anchetatorii.

Procurorii explică faptul că în urma impactului dintre autoturism şi victimă a rezultat rănirea gravă a acesteia din urmă, care a fost transportată la o unitate medicală, unde a decedat după aproximativ o oră şi jumătate de la momentul impactului.

Suspectul avea antecedente
Pe lângă dosarul de ucidere din culpă în cazul lui Răzvan Guțu, bărbatul în vârstă de 53 de ani este judecat și într-un alt caz.

Cu șapte ani înainte, în anul 2014, el a lovit mortal un biciclist.