Ultimate magazine theme for WordPress.

Moxibustia te scapa de reumatism. Vezi si alte efecte terapeutice ale moxelor

Utilizarea caldurii in aplicatii locale este o tehnica straveche de ameliorare a durerilor cronice. Medicina chineza foloseste o tehnica de aplicare a caldurii pe punctele de acupunctura numita moxibustie. Se foloseste pulberea unor plante, cel mai adesea Artemisia vulgaris (pelin negru, pelinita).

Indicatiile moxibustieiMoxibustia se aplica in boli de tip Frig (Yin): boala artrozica, prostatita, cistita, enurezis, tulburari de dinamica sexuala etc., cat si in boli de tip Insuficienta (Xuo): astenii. Moxa actioneaza prin caldura pe care o emite cat si prin substantele bioactive ale plantei din care este facuta moxa.

Scopul moxibustiei, ca si in cele mai multe forme de medicina traditionala chineza, este de a stimula si regla fluxul de energie din meridiane si mentinerea starii generale de sanatate.

Moxibustia este eficienta in afectiuni cauzate de frig si umezeala precum durerile reumatismale sau cele articulare. De asemenea, are efecte benefice in nevralgii, astm bronsic, astenie, raceli, sinuzite, extremitati reci. Moxele pot fi utilizate si pentru diaree, indigestie, infectii urinare si la persoanele virstnice, cu deficit energetic.

Tipuri de moxe- naturale, medicinale sub forma de batoane;- minimoxe cu fum;- minimoxe fara fum autoadezive.

Cum se folosesc moxeleMini-moxa cu fum se utilizeaza in combinatie cu acupunctura,

 » Citeste mai mult pe: sanatate.bzi.ro

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Accept Citeste mai mult

Politica de confidentialitate & cookies