Mugur Isarescu va fi audiat astazi la Senat! Va fi prezent alaturi de intreagul Consiliu de Administratie a BNR 

Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), va participa, marti, alaturi de intreg Consiliul de Administratie al BNR, la audierea de la comisiile Senatului programata pentru data de 12 februarie.

„Am primit, in sfarsit, o invitatie valida”, a afirmat joi Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR, in cadrul briefing-ului de presa, dupa sedinta de politica monetara. Senatorul ALDE Daniel Zamfir a declarat, luni, la Parlament, ca dupa audierea de marti a guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, se va lamuri daca BNR ”a intervenit sau nu sa influenteze ROBOR-ul, daca BNR a intervenit sau nu sa influenteze cursul valutar”.

Un cunoscut jurnalist lanseaza ofensiva: Isarescu arata ca un guvernator derutat

„Am anuntat cu ceva saptamani in urma care sunt temele pe care dorim sa le discutam cu guvernatorul Bancii Nationale, inteleg ca, iata, vine cu intreg Consiliul Administratiei, lucru care ne bucura foarte tare, ca intelege intr-un final care sunt obligatiile Consiliului de Administratie al BNR. Vom discuta pe marginea ROBOR-ului si a felului in care se calculeaza acest indice. Vom discuta pe marginea raportului pe care BNR l-a prezentat la sfarsitul anului in legatura cu stabilitatea financiara si vom discuta si despre inflatie, tema pe care domnul guvernator a abordat-o ieri. Catgoric ca va fi abordata si problema cursului leu-euro. Avand in vedere ca vom sta mai bine de o ora-doua, sunt convins ca toat temele care framanta opinia publica vor fi dezbatute si nu am niciun motiv sa cre ca vom pleca, dupa acea audiere, ami in ceata decat suntem acum. Cred ca dupa discutia de maine ne vom lamuri cu totii daca BNR a intervenit sau nu sa influenteze ROBOR-ul, daca BNR a intervenit sau nu sa influenteze cursul valutar si care este rolul BNR in stabilrea tintei de inflatie la noi in tara”, a declarat, luni, la Parlament, senatorul ALDE Daniel Zamf

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !