Municipalitatea invita marii producatori europeni sa participe la licitatia pentru achizitia de tramvaie

Primaria a trimis astazi, 8 februarie, o scrisoare oficiala catre marii producatori europeni de tramvaie prin care ii indeamna sa participe la licitatia pentru achizitia a 16 tramvaie cu o lungime de 30 de metri pentru Municipiul Iasi. Termenul limita pentru depunerea licitatiei coordonate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si al carei beneficiar este Municipiul Iasi este 12 martie. Firmele carora municipalitatea le-a atras atentia si in acest fel sunt Skoda Transportation a.s. (Cehia), Solaris Bus & Coach S.A. (Polonia), CAF (Spania), Astra Vagoane Calatori S.A. (Romania), Duro Dakovic Group Plc. (Croatia), Bombardier Romania, PESA Bydgoszcz S.A. (Polonia), Hitachi Rail Italy S.p.A. (Italia), Alstom Transport S.A. (Franta), Siemens Romania si Koncar (Croatia). Prin adresa mentionata producatorii sunt invitati sa consulte anuntul de achizitie publica (SIAP) si, daca au neclaritati, sa puna de indata intrebarile necesare. De asemenea, conducerea Primariei face apel si alti producatori in afara celor mentionati sa participe la achizitia publica daca sunt interesati si au capacitatea de productie necesara.

Valoarea totala estimata a contractului este 184.000.000 lei, fara TVA (aproximativ 38,73 milioane de euro), adica circa 2,42 milioane de euro, fara TVA, pentru fiecare tramvai. Durata contractului este de 24 de luni. Procedura de achizitie se bazeaza pe obtinerea fondurilor necesare prin Programul Operational Regional (POR) – Axa 4.1. 

Potrivit caietului de sarcini, tramvaiele vor avea o capacitate de transport de minim 55 persoane pe scaune fixe, nerabatabile, din care minim 6 accesibile din low floor, si de 165 de locui in picioare. Tramvaiele trebuie sa fie echipate cu instalatie de aer conditionat, instalatie de incalzire corespunzatoare pentru sezonul rece, instalatie de exhaustare a aerului viciat, sistem de numarare a calatorilor, cu instalatie audio-video in interior, anunturi vocale exterioare in statii pentru persoanele cu dizabilitati de vedere, instalatie electrica a echipamentelor de ticketing, instalatie de informare a calatorilor atat la interior, cat si la exterior, echipamente wireless pentru emisia si receptia semnalelor privind functionarea si modificari intervenite in exploatare, precum si cu sistem de supraveghere video. 

Calatorii vor beneficia de internet wireless, iar tramvaiele vor fi dotate inclusiv cu sistem GPS. Garantia functionarii tramvaielor va fi de minim 350.00

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !