sâmbătă, 26 septembrie 2020

Nadia Comăneci are o pensie incredibilă! Sumele încasate de campionii României

Știrile zilei

Ce spune Tavi Colen despre fosta soţie a lui Alin Oprea: „M-am trezit cu ea în casă…”

Tavi Colen, fostul coleg de trupă al lui Alin Oprea, se implică din nou în scandalul divorţului dintre Alin...

Declarațiile lui Gheorghe Dincă din instanță au fost făcute publice

Declarațiile lui Gheorghe Dincă din instanță au fost făcute publice de către Alexandru Cumpănașu. Acesta a venit cu noi...

Strigătul de ajutor al lui Mihăiță, băiețelul orfan care vrea să zboare: „Vrea să fie un copil normal”

Micuțul în vârstă de șase ani își dorește să fie ca un copil normal, să poată merge și alerga,...

Nadia Comăneci are o pensie incredibilă. Fosta gimnastă, câștigătoare a 5 medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Montreal 1976 și Moscova 1980, primește în fiecare lună pensie de la statul român.

Este considerată una dintre cele mai mari gimnaste din lume. Prima care a reușit să primească nota 10! De asemenea, Nadia Comăneci este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame. Pentru meritele sale, statul român îi dă în fiecare lună 13.149 lei. Cinci medalii olimpice de aur are în palmares Nadia, la care se mai adaugă două titluri mondiale, nouă europene, plus alte numeroase medalii de argint şi bronz. Pe 27 noiembrie 1989, cu mai puţin de o lună înaintea Revoluţiei, Nadia Comăneci a fugit în SUA.

Ilie Năstase și-a arătat talonul de pensie
În urmă cu câteva zile, Ilie Năstase a dezvăluit ce sumă încasează de la stat ca pensie. Cel mai bun jucător de tenis român primește 1.445 de lei, în ciuda faptului că are gradul de general-maior, cu două stele în retragere. Ilie Năstase a ocupat locul 1 în clasamentul ATP în 1972 și 1973. A adunat 58 de titluri la simplu, printre care și US Open 1972 și Roland Garros 1973. Are în palmares patru trofee în Turneul Campionilor (1971, 1972, 1973 și 1975).

Cine primește bani de la stat
Statul alocă lunar sume consistente pentru sportivii care au scris istorie. Sportivii care au obţinut o medalie de aur, argint sau de bronz în probele individuale sau pe echipe din cadrul jocurilor olimpice sau o medalie de aur la campionatele mondiale şi europene de seniori – probe olimpice au dreptul, la o rentă viageră. Printre sportivii care beneficiază de rentă viageră se numără Sandra Izbașa, Andreea Rducan, Lavinia Milosevici, Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă, Ivan Patzaichin, Doina Melinte, Laura Badea si Alina Dumitru. Pe de alta parte, MTS mai ofera și indmenizații de merit unor personalitati din lumea sportului care nu se încadrează la rente viagere. Printre aceștia sunt Ilie Năstase, Octavian Bellu sau Helmuth Duckadam.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă