Ilie Năstase, despre sprijinul României pentru Ucraina: ”Nu e războiul meu, de ce ne dăm noi mari?”

Primul lider ATP din istoria tenisului, Ilie Năstase, a reacţionat cu privire la sprijinul pe care România îl acordă Ucrainei. Năstase nu este de acord cu implicarea României în războiul pe care Rusia l-a declanşat în Ucraina.

Ilie Năstase spune că deși condamnă Rusia pentru declanșarea războiului, consideră că autoritățile române s-au implicat prea mult în sprijirea Ucrainei.

Năstase evocă problemele cu care s-au confruntat românii cu limba maternă în Ucraina: ”Acum şase luni Ucraina spunea că nu recunoaşte limba română în rândul românilor din Ucraina”.

„Nu este războiul meu, al României. Cineva a spus ca nu e pregătită armata română de război. E pregătită, dar nu pentru un război cu Rusia, ci cu o ţară mică. De ce vorbim noi mai mult decât Ungaria? De ce ne dam noi mari? Ştiaţi că a fost împotriva noastră să intrăm în NATO?

Condamn Rusia pentru războiul ăsta, dar nu sunt de acord ca noi să ne băgăm în faţă acolo, să ne ducem peste băiatul ală, care a fost actor. Suntem şi noi cineva.

Aţi văzut câte miliarde a primit Ucraina? Noi ce am primit de la SUA? Nu am primit nimic. A trebuit să ne plătim şi rachetele. Suntem foarte importanţi în NATO, suntem cei mai importanţi după SUA”, a declarat Ilie Năstase pentru România TV.

Fiind întrebat despre cum vede poziţia autorităţilor administrative ale tenisului, care au început să persecute jucătorii de tenis ruşi, Ilie Năstase a afirmat: ”Este o mare greşeală. Nu e vina lor,oamenii nu au nicio vina. Politicienii sunt de vină”.