Năvală mare pentru a intra în Catedrala Mântuirii Neamului

În cele cinci zile de pelerinaj, peste 100.000 de persoane au trecut prin altarul Catedralei Naționale. Anunțându-se că ieri ar fi fost ultima zi,  mulți credincioși și-au pierdut răbdarea  și au dat năvală spre ușile bisericii.

Cu aproximativ două ore înainte ca ușile catedralei să se închidă, erau în jur de 5000 de oameni înfrigurați în curte. Se pare că gardurile jandarmilor nu au putut fi de mare folos în situația dată, fiind pur și simplu date la o parte. Întrebați de ce au năvalit către intrare, iată câteva dintre răspunsurile enorișilor : “Să ne ajute Dumnezeu să ajungem, pentru sănătatea copilașilor”, “Ne grăbeam că nu ajungem, dar Dumnezeu ne-a ajutat şi ajungem”, “Dacă intrăm acolo doar n-o să ne scoată afară”, “Erau prea îngheţaţi. Era o doamnă pe care era să o împingă şi să cadă pe cealaltă parte a gardului”.

În final, Patriarhia a anunţat că prelungeşte programul până duminică. Astăzi, de Sfântul Andrei sunt iarăși aşteptați foarte mulți credincioși, când va fi prezent şi Patriarhul Ierusalimului cu ocazia hramului catedralei.

Sursa foto: Gandul.info
Sursa foto: Gandul.info

Credincioşii de rând pot intra astăzi doar pe baza actului de identitate. Vor fi alături nu numai de cei doi patriarhi, dar si de toţi membrii Sfântului Sinod.

Sursa: stirile.protv.ro  si NCN Romania.


APRECIAZA ARTICOLUL !