Fost finalist cu Steaua în Cupa Campionilor, lupte grele cu alcoolul: ”Beam până mi se făcea silă. Aveam senzația că beau doar apă”

Adrian Negrău, rezervă în finala Cupei Campionilor Europeni din 1989, disputată la Barcelona și pierdută fără drept de apel de Steaua, 0-4 în fața marelui AC Milan, dezvăluie momente teribile din viața sa, acaparată de alcool și de lupta teribilă pe care a dus-o pentru a renunța la acest viciu.

Dezvăluirile lui Negrău au fost făcute într-un interviu pentru playsport.ro.

”Am avut o familie frumoasă, un copil minunat, destui bani, o situație stabilă. Am pierdut însă absolut tot din cauza alcoolului. Tot! Am mai rămas doar eu, fizic!

Soția a băgat și divorț în 2005, a făcut-o ca un avertisment pentru mine, dar n-am înțeles semnificația acelui gest.

Ajunsesem la combinații extravagante de alcool, gen tărie cu bere. Nu mă opream din băutură până nu cădeam în extremă. Nu mai puteam judeca. Nu mai știam ce fac. Trăiam situații penibile, părăsit de toată lumea din jur.

Ce prieteni să fie sensibilizați? Ăia care merg cu tine ca să le plătești consumația? Nu mă mai căuta absolut nimeni. Mă simțeam ca drogat, aveam senzația că beau doar apă. Intram în sevraj.

Aveam perioade în care o țineam pe băutură două săptămâni, apoi mă opream un timp. Beam până mi se făcea silă. Simțeam mirosul băuturii îmbibat în carnea mea. Și astfel de erupții se declanșau periodic.

Ajunsesem un boschetar. Mergeam la serviciu cu hainele nespălate. Nu mai dormeam. Eram agitat. Căutam alcoolul. Mă întrebam de ce mai exist, de ce se feresc toți de mine.

Niciodată nu mi-au trecut însă prin minte gânduri de suicid. Nu cred că rezistam tentației dacă ar fi apărut astfel de idei în mintea mea”, sunt doar câteva dintre declarațiile lui Negrău, care spune că a reușit să se lase de băut în urmă cu trei ani.