Locuitorii New York-ului sunt învățați ce să facă în caz de atac nuclear – video

Primăria oraşului New York a considerat necesar să lanseze un ghid ce conţine primele măsuri pe care locuitorii ar trebui să le ia în caz de atac nuclear, menționând totuși că probabilitatea producerii unui astfel de incident este ”foarte scăzută”.

Municipalitatea recomandă populației trei paşi  importanți care  trebuie făcuţi imediat după producerea unui atac nuclear: cetăţenii trebuie să se îndrepte către o clădire, să rămână în interior, departe de uşi şi ferestre, şi să aştepte informaţii de la autorităţi.

”Deşi probabilitatea ca un incident cu arme nucleare să aibă loc în oraş sau în apropierea oraşului New York este foarte scăzută, e important ca new-yorkezii să cunoască paşii de urmat pentru a fi în siguranţă”, susține demersul Departamentului local pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Într-o înregistrare video de aproape un minut şi jumătate sunt explicate pe scurt cele trei măsuri principale propuse de autorităţile metropolitane.

Protagonista înregistrării nu intră în detalii cu privire la cauzele incidentului nuclear, remarcă EFE, şi se limitează să spună: ”S-a produs un atac nuclear, nu mă întrebaţi cum şi nici de ce, important este că a avut loc un atac de proporţii”.

”Intră rapid (într-o clădire)”, spune femeia, care insistă că „a rămâne în maşină nu este o opţiune”. Într-o clădire sau în casă, este important „să stai departe de ferestre”, să dai jos toate hainele şi să te speli cu săpun şi să nu ieşi afară, mai explică ea.

În plus, se recomandă închiderea uşilor şi ferestrelor şi ca, dacă nu există posibilitatea adăpostirii într-o pivniţă, cea mai bună soluţie este ca persoana să stea cât mai în centrul clădirii.