Nicolae Ciucă, Moment De Reculegere Pentru Eroii Revoluției Din ’89: „Mai Mult De 1.000 De Oameni Au Plătit Cu Viaţa, Curajul De A Se Opune Dictaturii”

Premierul Nicolae Ciucă a început ședința de Guvern, de azi, cu un solemn moment de reculegere în memoria eroilor Revoluției de la 1989. Prim-ministrul a amintit de cei peste 1000 de oameni care și-au dat viața, în umă cu 32 de ani, în lupta împotriva dictaturii ceaușiste.

„Vă propun să începem această şedinţă de Guvern cu un omagiu adus celor care acum 32 de ani au ieşit în stradă uniţi de dorinţa de a trăi în libertate într-o societate mai bună. Mai mult de 1.000 de oameni, civili, dar şi militari, au plătit cu viaţa curajul de a se opune dictaturii sau de a se alătura revoltei populare. Le suntem recunosctători pentru drumul pe care determinarea lor l-a deschis României şi tututor românilor.

Avem datoria şi responsabilitatea să le ducem idealul mai departe prin promovarea respectulului, adevărului, onoarei, empatiei în societate, prin legi drepte şi aplicarea lor corectă.

Vă rog să păstrăm un moment de reculegere”, a declarat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a făcut anunţul! Pensiile şi alocaţiile cresc din 2022
Guvernul a aprobat miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, majorarea punctului de pensie la 1.586 de lei, de la 1 ianuarie 2022.

„Aprobăm în şedinţa de Guvern de azi un pachet de măsuri sociali în beneficiul copiilor, pensionarilor şi persoanelor cu dizabilităţi, aşa cum ne-am asumat în progrmaul de guvernare.

Stabilim majorarea punctului de pensie cu 10% începând cu luna ianuarie a anului viitor de la 1.442 de lei, la 1586 de lei.

Decidem creşterea indemnizaţiei sociale pentru pensionari cu 25% de la 800 de lei la 1000 de lei începând cu anul 2022”

Nicolae Ciucă anunţă creşterea alocaţiilor pentru copii din 2022
„De asemenea, majorăm alocaţia de stat pentru copii şi instituim acordarea anul viitor a unei indemnizaţii suplimentare pentru persoanele cu dizabilităţi, respectiv a 13-a indemnizaţie.

Alocaţia de stat pentru copii creşte la 600 de lei pentru copii în vârstă de până la doi ani sau până la trei ani în cazul copilului cu dizabilităţi.

De asemenea, alocaţia de stat va creşte la 243 de lei pentru copii cu vârstă între 2 şi 18 ani, dar şi după această vârstă pentru tinerii care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional până la terminarea acestora.

Doresc să subliniez că alocaţia de stat se cumulează cu indemnizaţia lunară, cu stimulentul lunar sau stimulentul de inserţie.”

„Printr-o altă măsură, stabilim acordarea în mod excepţional a unei indemnizaţii suplimentare, cea de-a 13-a, pentru persoanele cu dizabilităţi, indiferent de venituri. Indemnizaţia compensatorie se acordă o singură dată anul viitor în luna ianuarie”

„Aceste măsuri sunt în acord cu angajamentele asumate prin programul de guvernare şi vor fi finanţate prin bugetul asigurărilor sociale de stat şi bugetul de stat pentru anul 2022”.