23.6 C
București
vineri, 7 mai 2021

Nicu Enciu, un sofer de autobuz din Londra, a murit din cauza COVID-19. Era singur, iar ultimul gest pe care l-a facut a fost sa…

Din cauza COVID-19, in Londra au murit 23 de soferi de autobuz, iar unul dintre acestia este romanul Nicu Enciu. Avea 52 de ani, originar din Braila, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viata, starea de sanatatea a acestuia fiind foarte grava, dupa infectie, si necesitand intubarea.

Dupa ce a fost pompier in tara, timp de 20 de ani, Nicu Enciu a plecat in Marea Britanie, iar de 4 ani lucra ca sofer. Fetele sale, Antonia si Andreea, se afla in Romania, iar barbatul a muncit, in fiecare zi, pentru a castiga bani si pentru a le asigura o viata mai buna.

Inainte de a fi intubat, Nicu Enciu s-a gandit, fireste, tot la fetele sale, asa ca – printr-un ultim apel telefonic – le-a trimis acestora pin-urile de la cartile de credit, pentru a avea acces la banii pe care reusise sa ii stranga, informeaza observatornews.ro. ”Ma duc la terapie intensiva si nu ma mai intorc”, a spus el familiei inainte de a fi intubat.

A fost omagiat de primarul Londrei

Acum doua zile, primarul Londrei, Sadiq Khan, l-a omagiat pe Nicu Enciu, declarindu-se indurerat de moartea acestuia.

”Sunt indurerat sa aud ca Nicu Enciu a murit in mod tragic dupa ce a fost testat pozitiv la coronavirus. La fel ca tatal meu, Nicu s-a mutat in orasul nostru pentru o viata mai buna si ii placea sa lucreze ca sofer in Sudul Londrei. Nu pot sa nu ma gandesc la asemanarile dintre vietile lor si la faptul ca tatal meu sau colegii si prietenii lui puteau fi in locul sau. Ma gandesc constant la toti muncitorii eroi din transportul public, ale caror vieti au fost curmate prea curand.” a spus primarul Londrei.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate