Noi activitati preventive ale politistilor ieseni. Scolarii au fost cei vizati

Politistii Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii Iasi au desfasurat mai multe activitati educativ–preventive, la Liceul Teoretic „Lascar Rosetti” din comuna Raducaneni.

În cadrul Programului de prevenire a violentei domestice si a Proiectului partenerial „Meriti sa traiesti fara teama”, politistii au transmis elevilor informatii referitoare la cadrul legislativ care reglementeaza prevenirea si combaterea violentei domestice, formele de manifestare a violentei domestice, cauzele care genereaza acest fenomen, drepturile victimelor, masuri legale ce pot fi accesate de victima, aspecte ce tin de implementarea ordinului provizoriu de protectie si a ordinului de protectie emis de catre instanta, institutiile la care pot apela victimele, serviciile de care pot beneficia si consecintele violentei domestice asupra persoanelor agresate ori asupra copiilor care pot fi martori ai acestor fapte.

Vezi si: Actiune uriasa a politistilor ieseni! Sute de soferi au fost trasi pe dreapta de catre oamenii legii! Unii s-au ales cu dosare penale – FOTO, VIDEO

În cadrul Programului de prevenire a delincventei juvenile si victimizarii minorilor si a Proiectului „Fara discriminare„, politistii au transmis elevilor informatii legate de efectele discriminarii, precum si masurile ce trebuie cunoscute pentru prevenirea si combaterea discriminarii.

Vezi si: Cel mai SUFLETIST hot din Iasi a ajuns dupa gratii! In fata politistilor s-a jurat ca nu a furat, dar cu toate acestea a fost dispus sa plateasca tot ce i-a disparut unei femei

În cadrul Programului preventiv – educativ „Scoala Sigurantei Tedi”, politistii au transmis elevilor principalele reguli de circulatie rutiera ce trebuie respectate pentru a fi în siguranta pe strada, în calitate de pieton sau biciclist si masuri ce trebuie cunoscute si aplicate pentru siguranta personala si a bunurilor. La activitati au participat 102 elevi si 6 cadre didactice.

Vezi si: EXCLUSIV! Furtul anului la Iasi! Mai multi barbati au furat peste 60.000 de euro si 1 miliard de lei vechi

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !