Noi acuzații pentru preotul Calistrat! Un călugăr a fost lovit cu brutalitate: “Nu știut ce e cu mine!”

Preotul Calistrat trece prin clipe de groază. Scandalul în care este implicat este în plină ascensiune și ies la iveală tot mai multe detalii care complică și mai mult situația. O nouă victimă dezvăluie acum că a fost lovită cu bestialitate dintr-un motiv banal.

Noi acuzații pentru preotul Calistrat

Gheorghe Carcea, cunoscut sub numele de călugăr Gherasim, spune că a fost lovit în trei rânduri din cauza preotului Calistrat: o dată a fost agresat de către un preot trimis de Calistrat, şi de două ori chiar de către acesta. Incidentele ar fi avut loc în 2019, dar abia acum a fost dezvăluit de către victimă.

 

Călugărul a fost agresat de trei ori de către Calistrat si de fiecare dată a ieșit foarte rău din situație. Preotul își ieșea din minți din motive banale și își vărsa nervii pe oamenii superiori lui. Când nu voia să lovească el, își punea oamenii lui să o facă.

„Opreşte maşina cu pr. Calistrat, (acesta – n.red.) se dă jos din maşină, fuge prin faţa maşinii şi mă loveşte cu pumnul în cap, de am venit jos până cu capul de toneta care este a paznicului de la poarta mănăstirii Vlădiceni”, a mai povestit pr. Gherasim.

Ultima încăierare ar fi avut loc chiar în locul în care a mai agresat și o femeie. Deși nu erau semne că situația va degenera si călugărul nici nu se gândea că urma să fie agresat. Bărbatul chiar a ajuns la spital din cauza loviturilor și, cel mai dezamăgitor, martorii nici măcar nu au reacționat, probabil de teama preotului Calistrat.

„În timpul acesta vine părintele Calistrat la mine şi spune: haideţi să mergem până la părintele stareţ, iar eu nu ştiam de ce. Am spus «hai să mergem», şi pe alee, când mergeam spre stăreţie, s-a întors şi m-a lovit peste cap, o lovitură foarte zdrobitoare, am venit jos de nu am ştiut ce este cu mine, mi-a rupt sprânceana de la ochi că am venit şi peste bordură şi trandafirii de acolo. M-am ridicat şi m-am dus la spital, apoi părintele Arsenie stătea şi nu spunea absolut nimic. În clipa aceea i-am spus că merg la Înaltpreasfinţit şi îi spun”, a mai spus pr. Gherasim.