miercuri, 27 mai 2020

Noi pensii speciale, votate azi in Senat de majoritatea PSD-UDMR. Niciun post TV nu sufla o vorba

Știrile zilei

Copilul dispărut la Hâncești ar fi fost urcat într-o mașină de persoane necunoscute

Primarul oraşului Hânceşti, Alexandru Botnari, a declarat că, potrivit unor informaţii, ultima dată copilul de 6 ani din Hâncești,...

Vulpiței i s-a oferit un miliard pentru a renunța la Acces Direct și să o trădeze pe Mirela Vaida

Vulpița a devenit atât de celebră încât unele persoane cunoscute în showbizul românesc caută să se asocieze cu ea....

Gina Chirila si Bogdan Vladau au devenit părinti! Iata prima imagine cu fetita lor și ce nume frumos au ales cei doi fericiți părinti!

Gina si Bogdan Vladau au devenit părinții unei fetite superbe si traiesc cele mai frumoase momente ale casniciei lor.Dupa...

Senatoarea USR Florina Presada anunța ca majoritatea PSD-UDMR din Senat a votat, marți, o lege prin care se instituie o noua pensie speciala, pensia de urmaș pentru grefieri. Grefierii beneficiaza deja de pensii speciale.

In 2015, PSD a introdus pensii speciale pentru grefieri. Cinci ani mai târziu, pe 19 mai 2020, grefierii au parte de un nou favor mulțumită PSD, pensia de urmaș.

„Știați de pensia de urmaș pentru grefieri? Dar de cea profesionala sau de invaliditate, tot pentru grefieri? De pensia de serviciu a acestora ati mai auzit – e una dintre pensiile speciale despre care tot vorbim si pe care vrem sa le eliminam. Toate sunt pensii mai… speciale, promovate de PSD.

Grefierii, ca personal auxiliar de specialitate al instantelor judecătorești si al parchetelor, beneficiază de o PENSIE de serviciu – sau pensie SPECIALA. Introdusa in 2015 de PSD.

Dar un proiect PSD care a trecut azi de Senat a introdus pentru grefieri o pensie de urmas pentru copiii celor care nu ajung sa incaseze pensia speciala dar si o pensie de invaliditate, ceva mai speciala.

Sa recapitulam. Daca esti grefier, conform acestui proiect legislativ, beneficiezi de:

– pensie de serviciu de 80% din media salariilor de baza brute lunare realizate, inclusiv sporurile, corespunzatoare ultimelor 12 luni de activitate anterioare lunii in care se depune cererea de pensionare,
– pensie de urmas pentru copii de 75% din indemnizația neta avuta in ultima luna de activitate inainte de deces,
– pensie de boala profesionala si de invaliditate de 80% din pensia de serviciu (sau pensia speciala).

Normal ca am depus amendamente pentru eliminarea acestor pensii, normal ca amendamentele mele nu au trecut. In Comisia de Munca, PSD si UDMR au hotarat sa se abtina!

Legea a trecut de plenul Senatului, mai are nevoie si de votul Camerei Deputatilor, camera decizionala. Vom face tot ce tine de noi pentru eliminarea acestor pensii speciale, mai vechi sau mai noi, asa cum am promis”, a anuntat Presada pe Facebook.

Curtea Constitutionala a respins, recent, legea de anulare a pensiilor speciale. Sesizarea a fost depusa de Avocatul Poporului si de ICCJ.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă

- Advertisement -Noi pensii speciale, votate azi in Senat de majoritatea PSD-UDMR. Niciun post TV nu sufla o vorba 2