Ultimate magazine theme for WordPress.

Trebuie să le cunoști! Noi reguli la zborul cu avionul de la 1 Ianuarie 2020


Noile reguli sunt cunoscute sub numele de Protocolul Montreal 2014 sau MP14 și vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020. Mai exact, este vorba de un tratat global – recunoscut de 22 de națiuni din întreaga lume. Acesta permite tarilor membre să pedepseasca pasagerii neliniștiți, care perturbă zborurile. Aceștia ar putea ajunge după gratii, in străinătate, conform acestor noi reguli. Legea va acoperi incidente de infiltrare, agresiune fizică, hărțuire, fumat si nerespectarea instrucțiunilor echipajului, potrivit publicatiei The Sun.

Așadar, începand cu noul an, pasagerii cu un comportament nepotrivit la bordul zborurilor internaționale pot fi urmăriți doar de țara în care e înregistrată aeronava. De exemplu, dacă un pasager aflat sub influenta alcoolului provoacă haos într-un avion înregistrat în Belgia, dar călătorește în străinătate, Regatul Belgian are dreptul legal de a-l judeca.

În cazul în care nu vor fi arestați până in momentul aterizarii într-o țară străină, problemele cu privire la cine are dreptul de a-l judeca pe pasagerul nelinistit vor persista.

Conform Asociației Transportului Aerian Internațional (IATA), „aproximativ 60% din infracțiuni rămân nepedepsite din cauza problemelor de jurisdicție”. Odată ce Protocolul Montreal 2014 va intra în vigoare, pasagerii neliniștiți pot fi urmăriți penal în țara în care avionul aterizează. Ei vor risca să ajungă la închisoare în străinătate.

Directorul general și CEO al IATA, Alexandre de Juniac, a declarat: „Tratatul este în vigoare. Încurajăm mai multe state să ratifice MP14, astfel încât pasagerii neliniștiți să poată fi urmăriți în conformitate cu orientările globale uniforme.”

loading...
Loading...