Noi Reguli Pentru Cei Care Călătoresc În Italia. Ce Se Întâmplă Cu Românii Bolnavi De COVID-19

Autoritățile au anunțat noi reguli la intrarea în Italia. Sunt vizați și românii depistați pozitiv cu Sars-Cov-2.

Sute de români au venit de peste hotare pentru a petrece sărbătorile alături de familie. După Crăciun, sau imediat după Revelion, cei mai mulți se pregătesc să plece înapoi la lucru.
Cei care vor merge înapoi în Italia, trebuie să știe că regulile s-au schimbat. Află ce trebuie să facă românii care trec granița.

Chiar dacă au venit să stea alături de familie, românii și-au luat bilete de plecare pentru se reîntoarce la muncă. Cei care doresc să se întoarcă în Italia ar trebui să știe că s-au impus noi reguli la intrarea în țară, în contextul actual al pandemiei de coronavirus.

Noi reguli la intrarea în Italia
Un om testat împotriva COVID-19, la intrarea în Italia, care va primi un răspuns afirmativ în ceea ce privește infectarea cu noul coronavirus, este obligat să le spună autorităților care este locul în care va intra în carantină. De asemenea, aici poate fi vorba și despre un hotel Covid.

Noile măsuri au fost publicate în urmă cu puțin timp într-un decret publicat în Monitorul Oficial.

În cazul unui test molecular sau antigenic pozitiv, deci atunci când este clar că sunt infectați cu SARS-CoV-2, românii trebuie să plătească costurile.

Conform știridiaspora.ro, măsura se aplică pentru o „perioadă de zece zile” și „acolo unde este necesar la hotelurile Covid, sub rezerva comunicării către Departamentul de Prevenire al autorității sanitare responsabile de zonă pentru a asigura supravegherea sanitară pe toată perioada necesară”, se precizează în decret.

Italienii au impus carantină de cinci zile pentru cetățenii UE nevaccinați care ajung pe teritoriul țării. De asemenea, românii care ajung în Italia au obligația de a efectua un test antigenic în termen de 24 de ore de la intrare sau un test molecular în termen de 48 de ore.

Inclusiv persoanele vaccinate sunt obligate să facă aceste teste pentru diagnosticarea infecției cu noul coronavirus.

Măsura este valabilă pentru persoanele care intră în Italia și vin din următoarele țări: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveția, Andorra, Monaco.

Totodată, este interzisă intrarea în Italia pentru cei care vin din Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia, Eswatini și Malaw până pe data de 31 decembrie, anul acesta.