12.9 C
București
vineri, 16 aprilie 2021

Noi restricții în supermarket-urile din Tulcea din cauza pandemiei de coronavirus

Noi restricții în supermarket-urile din Tulcea anunțate de către autoritățile locale. Astfel, pentru a evita aglomeraţia, au fost discutate şi aprobate noi reguli, cel puţin până la finele acestui an, valabile pentru marile unităţi comerciale.

Indicele de infectare la mia de locuitori a ajuns la 5,98 la nivelul municipiului Tulcea.

Noi restricții în supermarket-urile din Tulcea
Sărbătorile de iarna vin cu vesti proste pentru locuitorii municipiului Tulcea. În cursul zilei de luni, autoritățile locale din municipiu au decis, în cadrul unei ședințe cu reprezentanţii supermarket-urilor, introducerea a noi restricții de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Astfel, pentru a evita aglomeraţia, au fost discutate şi aprobate noi reguli, cel puţîn până la finele acestui an, valabile pentru marile unităţi comerciale. Iată care sunt acestea:

limitarea accesului publicului, prin asigurarea unui perimetru sigur de 8 metri pătraţi pentru fiecare cumpărător;

adaptarea numărului de coşuri – cărucioare la suprafaţa magazinului, pentru asigurarea zonei tampon de protecţie între cumpărători;

asigurarea unei distanţe minime de 2 metri între clienţi, la casele de marcat;

obligaţia de a funcţiona cu toţi operatorii la casele de marcat, în momentele de aglomeraţie;

asigurarea fluidizării traficului clienţilor în zonele aglomerate;

5,98, indicele de infectare la mia de locuitori în municipiul Tulcea
Indicele de infectare la mia de locuitori a ajuns la 5,98 la nivelul municipiului. Cristian Iordan cere tuturor tulcenilor să poarte mască de protecție în spațiile publice aglomerate, să păstreze distanțarea fizică și să evite pe cât posibil deplasările și aglomerația. Este foarte posibil că în cazul în care indicele de infectare vă depăși 8 cazuri la mia de locuitori, municipiul Tulcea să întrunească condițiile instituirii carantinei, scrie tulceanoastră.

„Aceste măsuri sunt menite să limiteze pe cât posibil numărul de noi infectări şi sunt necesare în toate magazinele. Ţine doar de factorul uman că eforturile noastre să îşi găsească ecoul şi să vedem şi rezultate! Lumea trebuie să înţeleagă că, doar respectând aceste reguli, vom reuşi să depăşim perioada critică prin care trecem” , a declarat prefectul Cristian Iordan, legat de noile măsuri adoptate.

În județul Argeș s-au interzis coșurile de cumpărături
Și în județul Argeș au fost luate măsuri pentru a preveni răspândirea infectării cu virusul din China. Una dintre principalele măsuri anti-Covid o reprezintă renunțarea la coșurile de cumpărături din supermarket, întrucât ar reprezenta un factor de risc de infectare cu coronavirus.

„De comun acord, s-a stabilit să se renunțe la coșurile de cumpărături de mână, care reprezintă un factor de risc epidemiologic. În același timp, vor fi montate mai multe dispensere cu dezinfectant, pentru igienizarea mâinilor. Angajații supermarketurilor și agenții de pază vor fi mai vigilenți și vor îndemna clienții să respecte normele de protecție sanitară – în special purtarea corectă a măștii și păstrarea distanței fizice. În caz de nevoie, vă fi limitat accesul clienților în magazin. În același timp, instituțiile cu atribuții de control vor continua verificările, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală amenzile fiind între 500 și 2500 lei.

Pentru evitarea aglomerării la casele de marcat, s-a stabilit să fie ținute deschise cât mai multe, în special la orele de vârf. De asemenea, în magazinele unde se formează cozi apropiate la casele de marcat, s-a recomandat instalarea unor panouri despărțitoare, de plexiglas.

Viorel Iliescuhttps://viorel.ro
Fondatorul ziarelor All for Romania si The Press, marketing manager al Agentiei de Presa A.M. Press si fondator al CloudX Digital Agency.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate