Nu aruncati coaja de usturoi: folositi in bucatarie si la tara

Usturoiul este un ingredient fără de care practic niciun fel de mâncare nu poate face. Îl folosim adesea, adăugându-l cu generozitate în preparate. Dar coaja de usturoi nu ne interesează deloc, o trimitem la gunoi fără regret. Și degeaba, pentru că are o mulțime de aplicații utile.

Astăzi vă vom spune de ce trebuie să colectați coaja de usturoi și nu să o aruncați.

Coaja de usturoi

După ce curățați usturoiul, nu vă lăsați tentați să aruncați pielea. Citiți mai întâi articolul nostru. Vei afla cât de util poate fi. Pentru început, să vorbim despre modul în care cojile ne pot fi utile în bucătărie. La urma urmei, încă păstrează o aromă persistentă de usturoi.

Te rugăm să distribui mai departe această postare, ca să ajute și pe altă lume! Mulțumim!

Este ideal pentru adaugat in bulion sau supa. Coaja va da lichidului toată aroma sa, după care poate fi colectată cu grijă cu o strecurătoare. Puteți chiar să faceți o pungă întreagă parfumată. Pentru a face acest lucru, luați pânză de brânză, puneți în ea coji, frunze de dafin și alte ierburi uscate, după gust. O astfel de pungă poate fi trimisă la orice fel de mâncare, iar după gătit este ușor să o scoateți. Aroma este uimitoare, dar nu există frunze suplimentare în farfurie.

Nici brutarii europeni nu arunca coji de usturoi. Îl usucă în cuptor, îl macină într-un mojar până la o stare pudră, apoi îl adaugă în aluat. Acest condiment va da pâinii o aromă incredibilă.

Multe feluri de mâncare sunt preparate folosind usturoi în coajă. În special, pentru că are o aromă bogată. Puteți face acest lucru când coaceți legume. Doar tăiați vârful usturoiului, stropiți cu ulei și trimiteți la legume. Usturoiul copt poate fi folosit ca ingredient pentru sos. Pilaful adevărat este pregătit după o schemă similară.

Distribuie în toate grupurile. Mulțumim!

Aplicarea cojii în țară

Toată lumea știe că usturoiul are proprietăți antibacteriene. Prin urmare, este util nu numai să mănânci, ci și să îl folosești ca protecție pentru plante. De exemplu, puteți prepara o infuzie din coajă. Înmuiați-l timp de 5 zile în apă caldă. Apoi strecoară și pulverizează plantele de interior. Acest decoct va ajuta la protejarea plantelor de afide și acarieni.

O infuzie similară poate fi folosită ca remediu pentru gândacul cartofului de Colorado. Puteți înmuia cojile în apă peste noapte și pulverizați partea măcinată a cartofului dimineața. Gândacul de cartofi de Colorado va sta departe de recolta ta.

Nu uita să distribui – îți mulțumim că ne urmărești! ❤

Dacă depozitați morcovi sau alte legume în casă, îi puteți proteja cu ajutorul cojilor. Doar stropiți legumele cu coji uscate. Acest lucru le va proteja de putrezire și le va prelungi durata de valabilitate.

Credem că v-am convins deja că nu trebuie să aruncați coaja de usturoi. La urma urmei, va fi util nu numai pentru gătit, ci și pentru munca în grădină. Sperăm că toate aceste metode vă vor ajuta în gospodărie!