O altă tragedie în lumea muzicii populare! Un mare artist a urcat la Cer

O mulțime de artiști ne-au părăsit în mod subit în ultima perioadă. Au lăsat în urmă lacrimi și durere, dar și o avere culturală de proporții. Aflăm acum că a mai plecat din această lume un cântăreț de muzică populară celebru, la o vârstă venerabilă, chiar în prag de sărbători.

A murit Iosif Ciocloda

Lumea muzicii populare este din nou îndoliată, după ce a mai pierdut o mare personalitate. Marea voce a Banatului de Munte, Iosif Ciocloda, a încetat din viaţă la venerabila vârstă de 85 de ani. Acesta și-a dat ultima suflate la Mehadica, localitatea natală a mamei sale, acolo unde și-a dorit mereu să stea.

E2B6B4FE 8E94 437D BBC9 45E04EACE6C3

 

Iosif suferea de o boală cronică, ce în ultima vreme s-a agravat. În ultimul timp s-a simțit foarte rău și a cerut ajutor specializat, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru el.

Familia a anunțat că înmormântarea lui Iosif Ciocloda va avea loc vineri, 16 decembrie, în localitatea Mehadica din Caraș-Severin, acolo unde artistul și-a petrecut aproape toată viața. Niciodată nu a vrut să părăsească satul natal, pentru că de acest loc îl leagă o mulțime de amintiri.

Deşi a activat ca solist de muzică populară din 1962, a devenit celebru abia în 1970, cu Orchestra Casei de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa. De la „Reşiţeana” pleacă în 1972 la Ansamblul „Semenicul”. Cu acest ansamblu iese pentru prima dată peste hotare, în Elveţia, apoi în Anglia, Danemarca, Suedia, Italia, Belgia, Olanda, Franţa şi fosta Iugoslavie. Totodată, colaborează cu Ansamblurile „Cindrelul” din Sibiu, „Ţarina” din Turda, precum şi cu orchestrele din Arad, Oradea şi Cluj-Napoca.