18 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021

O asistentă medicală s-a pozat fără mască în tramvai în Bucureşti. Mesajul ei a provocat isterie pe internet

O asistentă medicală s-a pozat fără mască în tramvai în Bucureşti iar imaginea a fost urcată pe reţelele de socializare. Mesajul pe care aceasta l-a publicat alături de poză a provocat isterie printre internauţi.

O asistentă medicală s-a pozat fără mască în tramvai
Deşi este asistenta medicală şi ar fi trebuit să ştie despre măsurile impuse de pandemia de coronavirus, femeia în cauză se lauda cu faptul că nu vrea să respecte măsurile anti-covid-19. Pentru fapta sa, asistenta medicală risca amendă.

„Astăzi mi-am făcut curaj să nu pun masca deloc, în tramvai. După f.mult timp, am avut un sentiment de uşurare, m-am simţit liberă ca om. Recunosc că şi voi mi-aţi dat curaj, dragi prieteni ai acestui grup”, a scris femeia în dreptul postarii din tramvai.

De ce oamenii nu vor să poarte masca
În astfel de situaţii excepţionale precum o pandemie, oamenii intră într-o stare psihologică de „luptă sau fugi”, iar pentru unele persoane noţiunea de „luptă” este direcţionată spre ordonanţele emise de autorităţile guvernamentale, precum purtarea obligatorie a măştii de protecţie.

„Oamenii, la fel ca alte primate şi mamifere, au un instinct puternic care devine stimulat peste măsură atunci când se află sub ameninţarea unui inamic necunoscut. Astfel, apar emoţii puternice şi intense care trec cu vedere şi şterg complet orice argument raţional”, a explicat David B. Abrams, profesori de ştiinţe sociale şi comportamentale la New York University.

Odată ce purtatul măştii devine un subiect politic, majoritatea oamenilor greu de convins să poarte masca deja nu mai ascultă.

„În astfel de momente, oamenii devine foarte vigilenţi şi super sensibili la orice ameninţare. Pe deasupra, mai avem de-a face şi cu toate schimbările de ultim moment cu privire la acest virus. Astfel, fiecare individ dezvolta motive foarte complicate pentru comportamentul său”, a mai adăugat Abrams.

Mai mult decât atât, pe reţelele de socializare precum Facebook, există din ce în ce mai multe grupuri de oameni care condamnă portul măştii şi îi instiga şi pe alţii să renunţe la măsurile de protecţie impuse de pandemia de coronavirus.

Ce a păţit un bucureştean într-un tramvai. Acesta a fost umilit şi amendat de un controlor STB
Un călător din Bucureşti a avut parte în această dimineaţă de o experienţă şocantă într-un tramvai. Deşi avea asupra sa cardul de călătorie, controlorii STB l-au amendat. Întreaga întâmplare, relatată pe o reţea de socializare, a stârnit indignare din partea internauţilor.

Situaţiile şocante în care sunt implicaţi controlorii de STB din Bucureşti nu mai reprezintă un secret pentru nimeni. Nu de puţine ori au existat momente în care aceştia au fost agresivi cu unii călători, chiar dacă ei circulau regulamentar. De asemenea, de foarte multe ori s-a întâmplat că aceşti controlori să amendeze cetăţenii pe nedrept şi chiar să profite de pe urma lor.

În această dimineaţă, un bucureştean a avut parte de o experienţă şocantă, atunci când a urcat într-un tramvai. Avea asupra sa cardul de călătorie, deci totul era regulamentar.

Cu toate acestea, controlorii au profitat de faptul că bucureşteanul nu putea valida cardul de călătorie, deşi încercă de mai bine de jumătate de minut, aşa că explicaţiile acestuia au fost în zadar, căci s-a ales cu suprataxa. Pe grupul de Facebook „Eşti din Rahova dacă…”, bucureşteanul a povestit întreaga întâmplare.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate