18.4 C
București
marți, 18 mai 2021

O bătrână a fost externată şi lăsată în frig pe o bancă. Cine a intervenit pentru femeia din Târgu Jiu

O bătrână a fost externată şi lăsată în frig pe o bancă din Târgu Jiu. Femeia în vârstă de 88 de ani locuieşte într-o comună din judeţul Gorj. Aceasta a ajuns duminica cu o ambulantă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, după ce a alunecat şi s-a lovit la o mână.

Bătrâna a fost externata fără ca rudele să fie anunțate ajungându-se la o situaţie extremă.

O bătrână a fost externată şi lăsată în frig pe o bancă

Femeia a fost găsită îngheţata pe o bancă din faţa spitalului de către un taximetrist. Speranţa Ştefănuţă cerea informaţii despre cum să ajungă acasă, în comună Roşia de Amaradia, aflată la aproximativ 50 de kilometri.

Bărbatul l-a sunat pe primarul comunei, Liviu Cotojman, care l-a rugat să o aducă acasă. „Taximetristul a făcut un gest frumos şi s-a oferit să o aducă acasă. I-a părut rău că femeia era îngheţată şi nici nu ştia cum să ajungă acasă“, a spus pentru pandurul.ro primarul Liviu Cotojman.

„Am zis să fac o faptă bună şi să o duc acasă“

Taximetristul a povestit pentru aceeaşi publicaţie că femeia era foarte derutată şi îngheţată de frig:

„Mi-a spus că s-a lovit la mână, că a venit cu salvarea şi că a fost dată afară din spital că nu are nimic. Mi-a spus că are o fiică la Târgu Cărbuneşti, că vrea să ajungă la ea, dar că nu a ştiut să explice exact unde stă.

L-am sunat, atunci, pe primarul de la Roşia de Amaradia şi am reuşit să-i găsim familia. Am zis să fac o faptă bună şi să o duc acasă, pentru că era îngheţată de frig şi dezorientată”.

Fiul bătrânei este revoltat pe cele întâmplate, mai ales, susţine el, că i-a numărul de telefon asistentei de pe ambulanţă:

„Nu poţi să o scoţi afară pe frigul acesta ca pe câine. A fost consultată de doi medici şi nu are mâna ruptă. Puteau să mă contacteze şi veneam să o iau. Cine a scos-o afară din spital trebuie să răspundă“.

S-a deschis o anchetă în acest caz

După ce bătrână a fost externata şi lăsată în frig, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a deschis o anchetă pentru a se constata ce s-a întâmplat: „Vă aducem la cunoştinţă că managerul unităţii a dispus alcătuirea unei comisii pentru analizarea celor relatate.

Comisia urmăreşte să stabilească modul în care pacienta a fost externată din serviciul de urgenţă în vederea prevenirii unor evenimente asemănătoare, evenimente regretabile şi care nu aduc cinste Spitalului de Urgenţă din Târgu Jiu. Rezultatele vor fi puse la dispoziţie în momentul finalizării anchetei“.

Anul trecut, la Iasi, o batrana a murit la câteva ore după ce a ajuns la spital.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate