Ultimate magazine theme for WordPress.

O casă smart din China care se transformă în funcție de necesități, construită cu tehnologie open-source

In casa Baitasi, proiectata de arhitecții de la Dot Architects, un spațiu se transforma din dormitor în birou, sau invers, în doi timpi și trei mișcări, cu ajutorul unui sistem de pereți glisanți și de mobilier pliabil.

„Granița dintre locuință și societate este estompata de avântul economiei colaborative, al nomazilor digitali și al tehnologiei. Viețile noastre sunt fragmentate și nu pot fi adaptate la o configurație fixa. Casa viitorului ar trebui sa reprezinte stilul de viata al tinerilor, care pendulează cu ușurința intre serviciu și casa”, argumentează arhitecții.

Proiectul lor a constat practic în reamenajarea unei structuri preexistente de 30 de metri pătrați și în construirea unei anexe în curtea adiacenta. La casa principala, au fost înlăturate acoperișul vechi și elementele de compartimentare originale. Cu ajutorul noului sistem de compartimentare și al paturilor pliabile pot fi create trei dormitoare sau, în funcție de necesități, întreg spațiul interior poate fi transformat într-un birou de tip open space.

Unitățile mobile pe sine sunt controlate prin intermediul unui televizor inteligent, la fel ca sistemul de iluminat, jaluzelele, sistemul de securitate și electrocasnicele.

“Comparativ cu multe alte structuri futuriste, aceasta casa de dimensiuni reduse nu arata deloc futurist la prima vedere”, spun arhitecții. Potrivit acestora, aspectul sau modest ascunde însă un interior adaptabil la nevoile utilizatorilor care ne oferă o idee despre cum ar putea arata viitorul.

Anexa, care cuprinde o baie și o bucătărie, a fost construita cu ajutorul platformei online de arhitectura open-source WikiHouse, de pe care oricine poate descarca șabloane pe baza cărora poate construi clădiri din piese din lemn care se îmbină intre ele. Aceasta tehnica le-a permis arhitecților sa lucreze fără sa perturbe prea mult viata cotidiana din cartierul istoric aglomerat al capitalei chineze.

loading...
Sursa: SpatiulConstruit weburbanist

Cmentariile sunt închise

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Accept Citeste mai mult

Politica de confidentialitate & cookies