23.6 C
București
vineri, 7 mai 2021

O femeie declarată moartă de COVID s-a întors acasă la 9 zile după înmormântare

Caz uluitor în Spania. O femeie declarată moartă de COVID s-a întors acasă la 9 zile după înmormântare. Din cauza unei confuzii de nume, familia a fost informată că femeia a murit, iar înmormântarea a avut loc a doua zi. După o săptămână, rudele au fost informate că bătrâna trăieşte. Reprezentanţii azilului unde trăia bătrâna şi-au cerut scuze pentru confuzia regretabilă.

O femeie declarată moartă de COVID s-a întors acasă la 9 zile după înmormântare
O femeie de 85 de ani, despre care familia a crezut că a murit din cauza coronavirusului, s-a întors acasă la nouă zile după ce fusese înmormântată.

După o confuzie legată de nume, familia a fost informată că Rogelia Blanco a murit de COVID-19 pe 13 ianuarie, iar înmormântarea ei a avut loc a doua zi, potrivit ziarului La Voz de Galicia citat de digi24.ro. Din cauza restricţiilor, familia nu a putut participa la înmormântare. Rogelia s-a întors, însă, în formă şi plină de viaţă la azilul din Xove, nordul Spaniei, unde locuia împreună cu soţul ei, Ramón Blanco. Acesta a fost copleşit de emoţii.

„Nu pot să cred. Eram în doliu după moartea soţiei şi încă o jeleam”, a spus bărbatul.

Rogelia Blanco şi alţi rezidenţi ai azilului diagnosticaţi cu COVID-19 au fost transferaţi la o altă casă de îngrijire, pe 29 decembrie, pentru tratament specializat.

„Printre persoanele transferate au fost două femei care au fost internate în aceeaşi cameră”, a spus într-un comunicat fundaţia care administrează azilul.

Pacienţii de la Xove au fost transferaţi la un alt azil din Pereiro de Aguiar, la 223 km distanţă.

„O eroare de identificare s-a produs în timpul procesului de transfer de la Xove la Pereiro de Aguiar, iar după decesul uneia din paciente, pe 13 ianuarie, identitatea a fost atribuită în mod greşit”, se mai spune în comunicatul fundaţiei, care şi-a cerut scuze pentru confuzia regretabilă, justificată de numărul mare de pacienţi înregistraţi cu Covid.

O femeie din Bihor şi-a speriat rudele după ce s-a trezit din costiug
Mai jos vă arătăm o poveste tragico-comică petrecută în judeţul Bihor. Este vorba despre o femeie care a fost declarată decedată dar care s-a trezit în timp ce era băgată de rude în sicriu. Deşi situaţia pare a fi una desprinsă din filme, ea este cât se poate de reală iar oamenii legii au deschis dosar penal.

Femeia în vârstă de 67 de ani domiciliata în Bihor şi-a speriat rudele după ce, fiind declarată în mod oficial decedata, s-a trezit în momentul în care rudele ei o băgau în costiug. Totul a început în momentul în care vecinii nu au mai văzut-o pe femeie pentru mai multe zile. Speriaţi, aceştia au anunţat oamenii legii care s-au prezentat de urgenţă la faţa locului. Un agent de poliţie care a sosit la faţa locului au văzut-o pe femeie zăcând pe jos. La prima vedere, femeia nu prezentă semne vitale. Din aceste considerente, polistul a anunţat medicul de familia care putea să ajungă la locul ”faptei” abia peste două zile.

Supăraţi şi îndoliaţi, membrii familiei au început să facă pregătirile pentru înmormântare. A doua zi, surpriză, femeia a început să dea semne de viaţă fix în momentul în care membrii familiei o pregăteau să o bage în coșciug. Speriaţi şi panicaţi, rudele au chemat imediat un echipaj de prim ajutor. Ajunşi la faţa locului, echipajul a constatat faptul că femeia este în şoc hipotermic. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean din Oradea. Femeia este internată, în aceste momente, la Terapie Intensivă şi starea ei de sănătate este una gravă.

Viorel Iliescuhttps://viorel.ro
Fondatorul ziarelor All for Romania si The Press, marketing manager al Agentiei de Presa A.M. Press si fondator al CloudX Digital Agency.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate