All for Romania
Stiri din Romania si Diaspora

O fetiță de 2 anișori din Ungheni, uitată pentru câteva ore într-un microbuz

O fetiţă de numai doi ani din satul Pârlița, raionul Ungheni, a stat aproape şapte ore într-un microbuz fără apă şi fără mâncare. Copila a fost uitată de către şoferul mijlocului de transport cu care aceasta, dar şi alţi copii erau trimişi singuri la grădiniţă de către părinţii lor.

Mijlocul de transport a fost pus la dispoziţie de autorităţile locale, întrucât localitatea este mare, iar până la grădiniţă este o distanţă mare, scrie publika.md.

Mama fetiţei povesteşte că de patru luni îşi urca de dimineaţa fetiţa în microbuz şi o trimitea spre grădiniţă, iar la sfârşitul zilei o întâlnea. Luni seara, când şi-a luat micuţa acasă, ea observat că ceva este în neregulă cu fetița. Șoferul i-a spus mamei să-i dea ceva de mâncare, iar copila ținea în mână o bucată de salam.

Femeia a sunat educatoarea să întrebe ce s-a întâmplat, iar aceasta i-a spus că fetița a fost uitată de către șofer în microbuz. Bărbatul a încuiat microbuzul, iar seara când l-a descuiat a găsit fetița acolo.

 

„Două educatoare am întâlnit toţi copiii, dar cele, care ajută să dea jos copiii din rutieră erau la uşă. S-au uitat în rutieră, nu au văzut nimic. Seara, când s-a dus, şoferul a observat fetiţa murdara, plânsă, flămândă”, a spus educatoarea Vera Botnari.

Atât angajaţii instituţiei de învăţământ preşcolar cât şi autorităţile publice locale afirmă că de vină sunt părinţii.

După acest caz, conducătorul auto şi-a dat demisia marţi dimineaţa, iar circulaţia mijlocului de transport a fost sistată până când vor fi identificaţi părinţi, care să supravegheze copii în timpul transportării lor la grădiniţă. În caz contrar, circulaţia microbuzului nu va mai fi reluată.

Sursa: stirilocale.md

loading...